Η Συγχώνευση Alpha Bank-Eurobank, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ (Επιμ. Νάσος Χρ. Μπασαγιάννης, LL.M., Δ.Ν., Δικηγόρος, Λέκτορας Παντείου Πανεπιστημίου)

ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Τεύχος 10/2011, Οκτώβριος

Νομοθεσία, Μελέτες και Νομολογία εμπορικού, οικονομικού, αστικού οικονομικού, εργατικού και φορολογικού δικαίου

Εκδίδεται από το 1995 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €140.00
ΝΠ €200.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Σχεδόν ο καθένας θα διερωτηθεί, τι σχέση μπορεί να έχει η συγχώνευση δύο τεραστίων, για τα ελληνικά δεδομένα, τραπεζικών ομίλων, με το ποδόσφαιρο; Η απάντηση είναι ότι και οι τρεις, η μία μετά τη συγχώνευση και οι δύο ποδοσφαιρικές, ανώνυμες εταιρίες, πρόκειται να ελέγχονται από μικρή ομάδα μετόχων, με σχεδόν όμοιο αριθμό δικαιωμάτων ψήφου μεταξύ τους (ή καθ’ ομάδες) και χωρίς ξεκάθαρο πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. 1. Τα πραγματικά περιστατικά Πιο συγκεκριμένα, όπως πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ: • Οι διοικήσεις των τραπεζών Alpha και Eurobank απεφάσισαν να προτείνουν στις γενικές συνελεύσεις των μετόχων τους τη συγχώνευση μεταξύ των δύο τραπεζών, υπό συγκεκριμένους όρους ανταλλαγής των μετοχών τους και τη μεταγενέστερη συμμετοχή, συνδυασμένη με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας που θα προκύψει από τη συγχώνευση, ενός πανίσχυρου ομίλου συμμετοχών από το εμιράτο του Κατάρ [1] . Ανακοινώθηκε η επωνυμία της νέας εταιρίας, ο διακριτικός της τίτλος, το όνομα του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, ο αριθμός των μελών του διοικητικού της συμβουλίου και η κατανομή τους από προτεινόμενα από τις δύο εταιρίες πρόσωπα. • Στην ΠΑΕ ΠΑΟ προ τριετίας αποφασίστηκε η λεγόμενη πολυμετοχικότητα από τους βασικούς μετόχους της εταιρίας, κυρίους Βαρδινογιάννη, Πατέρα, Βγενόπουλο και Γιαννακόπουλο. Συμφώνησαν στο πρόσωπο του Προέδρου του...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.