Δ. Τσιμπανούλη, Πρόσκληση στο κοινό για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο υπό ίδρυση τράπεζας. Προϋποθέσεις έγκρισης δημόσιας εγγραφής από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (γνωμ.)

ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Τεύχος 4/1997, Απρίλιος

Νομοθεσία, Μελέτες και Νομολογία εμπορικού, οικονομικού, αστικού οικονομικού, εργατικού και φορολογικού δικαίου

Εκδίδεται από το 1995 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €140.00
ΝΠ €200.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Δημήτρη Γ. Τσιμπανούλη, Δ.Ν., Δικηγόρου I. Ιστορικό και Ερωτήματα Η Ανώνυμη Εταιρία Ιδρύσεως της Τραπέζης Π.... έχει ως σκοπό, τηρώντας την προβλεπόμενη στο άρθρο 6 του Ν 2076/1992 διαδικασία για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, να προχωρήσει στη σύσταση ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία Τράπεζα Π... είτε με την ίδρυση νέας εταιρίας είτε με τη μετατροπή της υπάρχουσας σε τραπεζική, έχει δε προβεί σε δημοσιεύσεις στον τύπο, με τις οποίες απευθύνει πρόσκληση για «δημόσια προεγγραφή» στην υπό ίδρυση Τράπεζα Π..., σκοπεί δε να ζητήσει από τους επενδυτές να καταθέσουν τα ποσά με τα οποία θα συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της υπό ίδρυση Τράπεζας Π.... σε πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα, στην Τράπεζα*. Ενόψει των ανωτέρω, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μου έθεσε τα εξής ερωτήματα: 1. Ποία η έννοια της «προσκλήσεως προς το κοινό» και της «δημόσιας εγγραφής» και από ποιες διατάξεις καλύπτεται το θέμα; Συντρέχει εν προκειμένω περίπτωση «προσκλήσεως προς το κοινό»; 2. Ποία η αρμοδιότητα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην περίπτωση υποβολής σ’ αυτήν αιτήσεως για την έγκριση δημόσιας εγγραφής ή πρόσκλησης στο κοινό για τη συλλογή των αποταμιεύσεων του κοινού προς επένδυση σε κινητές αξίες; 3. Είναι δυνατό να απευθύνεται πρόσκληση προς το κοινό...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.