ΔΕφΘεσ 358/1996 [Συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες - Ρυθμιστικός φόρος Ν 1477/1984] (Σημ. Μ. Κυπραίος)

ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Τεύχος 4/1997, Απρίλιος

Νομοθεσία, Μελέτες και Νομολογία εμπορικού, οικονομικού, αστικού οικονομικού, εργατικού και φορολογικού δικαίου

Εκδίδεται από το 1995 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €140.00
ΝΠ €200.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος Κ. Αναγνωστάκης, Πρόεδρος Εφετών Δ.Δ. Εισηγητής Α. Λιάγκας, Εφέτης Δ.Δ. Δικηγόρος Ι. Δούμπης ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ. ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ Ν 1477/1984. Προσαύξηση εκπρόθεσμης εξόφλησης χρέους. Δικαιοδοσία πολιτικών δικαστηρίων. Ανακοπή κατ’ άρθρο 73 ΚΕΔΕ και άρθρο 583 του ΚΠολΔ. Υπερίσχυση διατάξεων των οργάνων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων κατά το άρθρο 28 του Συντάγματος. Κατά τη Συνθήκη της ΕΟΚ απαγορεύεται τόσο η διατήρηση των υφισταμένων εισαγωγικών δασμών κ.λπ. όσο και η επιβολή νέων ή η αύξηση υπαρχόντων δασμών κ.λπ. Ν 1477/1984. Ρυθμιστικός φόρος. Απαλλαγή από το ρυθμιστικό φόρο, αποτελεί μηχανισμό για την ενοποίηση και σταδιακή εξάλειψη των διακρίσεων ως προς την φορολογία των εισαγωγών που αντίκειται στο κοινοτικό δίκαιο. Με την επιβολή του ρυθμιστικού φόρου παγιοποιούνται και σταδιακά μειώνονται μέχρι να εξαλειφθούν οι υφιστάμενες διακρίσεις. Μετά την κατάργηση φορολογικής απαλλαγής και επιβολή νέου εμμέσου φόρου επήλθε παράβαση των διατάξεων του κοινοτικού δικαίου, οι οποίες κατισχύουν από κάθε αντίθετη διάταξη. Επειδή με την κρινόμενη έφεση, ..., ζητείται παραδεκτώς η εξαφάνιση της 2638/1992 αποφάσεως του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Με την απόφαση αυτή απορρίφθηκε στο σύνολό της σχετική προσφυγή της εκκαλούσης εταιρίας, ως ουσιαστικά αβάσιμη μεν κατά το μέρος που εστρέφετο κατά της από 10.1.1986 πράξεως χρεώσεως ρυθμιστικού φόρου (Ν 1477/1984)...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.