Φ. Χριστοδούλου, Η έννοια της καταθέσεως και το ζήτημα του ακατασχέτου κατά το νόμο περί του απορρήτου των τραπεζικών καταθέσεων (γνωμ.)

ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Τεύχος 3/1998, Μάρτιος

Νομοθεσία, Μελέτες και Νομολογία εμπορικού, οικονομικού, αστικού οικονομικού, εργατικού και φορολογικού δικαίου

Εκδίδεται από το 1995 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΦΟΙΒΟΥ Χ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών I. Ιστορικόν Ετέθησαν υπόψη μου τα εξής: 1. Στην εταιρία U ανήκαν 4.595.580 ονομαστικές μετοχές της εταιρίας ΑΓ-Η, κατατεθειμένες προς φύλαξη στην Εθνική Τράπεζα, για τις οποίες μετοχές έχουν εκδοθή ορισμένα ονομαστικά αποθετήρια έγγραφα της ΑΕ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΩΝ ΤΙΤΛΩΝ στο όνομα της U. Τα ως άνω αποθετήρια έγγραφα ευρίσκονται κατατεθειμένα προς φύλαξη στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα. 2. Στην εταιρία Y ανήκαν 3.206.000 ονομαστικές μετοχές της εταιρίας ΑΓ-Η, κατατεθειμένες προς φύλαξη στην INTERBANK Ελλάδος, για τις οποίες έχουν εκδοθή ορισμένα ονομαστικά αποθετήρια έγγραφα της ΑΕ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΩΝ ΤΙΤΛΩΝ στο όνομα της Υ. Τα ως άνω αποθετήρια έγγραφα ευρίσκονται κατατεθειμένα προς φύλαξη σε ορισμένο κατάστημα της «INTERBANK Ελλάδος». 3. Σε δίκες που διεξήχθησαν μεταξύ των ως άνω εταιριών U και Y, αφενός, και της εταιρίας TR, αφετέρου, οι εταιρίες U και Y συνωμολόγησαν ρητώς, ότι τα ως άνω ονομαστικά αποθετήρια αφορούν σε ονομαστικές μετοχές κυριότητός των και ότι ευρίσκονται κατατεθειμένα ως ανωτέρω, υπό 1 και 2 αντιστοίχως. 4. Δυνάμει της υπ’ αριθμ. 8870/96 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων) και προς εξασφάλιση απαιτήσεώς της κατά των ως άνω εταιριών U και Υ, ως οφειλετριών εις ολόκληρον, η εταιρία TR επέβαλε συντηρητική...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.