Γ. Σωτηρόπουλος, Ζητήματα δικονομικού και ουσιαστικού δικαίου της διαδικασίας ειδικής διαχείρισης των άρθρων 68 επ. Ν 4307/2014 (Γνωμ.)

ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Τεύχος 2/2018, Φεβρουάριος 2018

Νομοθεσία, Μελέτες και Νομολογία εμπορικού, οικονομικού, αστικού οικονομικού, εργατικού και φορολογικού δικαίου

Εκδίδεται από το 1995 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €140.00
ΝΠ €200.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Η ειδική διαχείριση στοχεύει να παράσχει τη δυνατότητα στις υπερχρεωμένες μικρές επιχειρήσεις να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, εφόσον είναι βιώσιμες. Η διαδικασία διαμορφώθηκε από το νομοθέτη ως μία ταχεία και απλοποιημένη διαδικασία αναγκαστικής πώλησης μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν περιορισμένα περιουσιακά στοιχεία και για τις οποίες, με δεδομένο το μέγεθός τους, η προσφυγή στην κλασική πτωχευτική διαδικασία θα ήταν κοστοβόρα και χρονοβόρα. Δυστυχώς, η νομοθετική διαμόρφωση της ειδικής διαχείρισης αποδεικνύεται ιδιαιτέρως προβληματική θέτοντας ακόμη και ζητήματα συνταγματικότητας.Ζητήματα δικονομικού και ουσιαστικού δικαίου της διαδικασίας ειδικής διαχείρισης των άρθρων 68 επ. Ν 4307/2014 (Γνωμ.) * Γεώργιος Σωτηρόπουλος, Καθηγητής Νομικής Σχολής Αθηνών, Δικηγόρος Α. Ιστορικό Τέθηκαν υπόψη μου τα εξής από την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «... ΑΕ» (εφεξής: «η Εταιρία»): Η Εταιρία έχει στην κυριότητά της και λειτουργεί επιχείρηση ναυπηγείων. Το Σεπτέμβριο του 1985 η «Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Ανάπτυξης» (ΕΤΒΑ) αγόρασε την Εταιρία και το 1995 οι εργαζόμενοι της Εταιρίας απέκτησαν το 49% των μετοχών της. Το 2001 το Ελληνικό Δημόσιο αποφάσισε να ιδιωτικοποιήσει πλήρως την Εταιρία. Κατά τα έτη, που η Εταιρία βρισκόταν υπό κρατικό έλεγχο, το Ελληνικό Δημόσιο χορήγησε διάφορες ενισχύσεις στην Εταιρία, για τις οποίες έχει εκδοθεί η υπ’ αριθμ. Απόφαση C (2008) 3118 της 2.7.2008 της Ευρωπαϊκής...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.