Ρ.-E. Παπαδοπούλου, Επιβολή προστίμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά κράτους μέλους για παραποίηση στατιστικών στοιχείων (ΔΕΕ Απόφαση της 20.12.2017 Ισπανία κατά Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης C-521/2015)

ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Τεύχος 3/2018, Μάρτιος 2018

Νομοθεσία, Μελέτες και Νομολογία εμπορικού, οικονομικού, αστικού οικονομικού, εργατικού και φορολογικού δικαίου

Εκδίδεται από το 1995 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €140.00
ΝΠ €200.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Το άρθρο σχολιάζει την πρόσφατη απόφαση στην υπόθεση C-521/2015, με την οποία το ΔΕΕ επικύρωσε το πρόστιμο που επέβαλε το Συμβούλιο της ΕΕ κατά της Ισπανίας για παραποίηση στατιστικών στοιχείων. Αναλύεται η νομική βάση, η φύση και η λειτουργία του προστίμου ως προληπτικού και αποτρεπτικού εργαλείου στο πλαίσιο του νέου μηχανισμού δημοσιονομικής εποπτείας των κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και τα ζητήματα που αφορούν στις διαδικαστικές εγγυήσεις και τον τρόπο υπολογισμού του προστίμου.Επιβολή προστίμου από  την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά κράτους μέλους για παραποίηση στατιστικών στοιχείων (ΔΕΕ Απόφαση της 20.12.2017 Ισπανία κατά Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης C-521/2015) [1] Ρεβέκκα-Εμμανουέλα Παπαδοπούλου, Επίκ. Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Δικηγόρος Στις 20 Δεκεμβρίου 2017 το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) (τμήμα μείζονος συνθέσεως) εξέδωσε μια απόφαση που αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι η πρώτη σε έναν τομέα που άπτεται του νέου μηχανισμού οικονομικής και δημοσιονομικής εποπτείας, ο οποίος οργανώθηκε εν μέσω της πρόσφατης οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για προσφυγή ακυρώσεως που άσκησε η Ισπανία κατά της Εκτελεστικής Απόφασης 2015/1289 του Συμβουλίου της 13.7.2015 [2] , με την οποία διαπιστώθηκε ότι το κράτος αυτό είχε, από βαριά αμέλεια, παράσχει στη Eurostat ανακριβείς δηλώσεις σχετικά με το έλλειμμα της αυτόνομης κοινότητας της Βαλένθια και του επιβλήθηκε πρόστιμο...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.