ΑΠ 1050/2018 [Απώλεια δικαιώματος λήψης αδείας και συνακόλουθα απόληψης αποδοχών και επιδόματος αδείας] (παρατ. Κ. Παπαδημητρίου)

ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Τεύχος 11/2018, Νοέμβριος 2018

Νομοθεσία, Μελέτες και Νομολογία εμπορικού, οικονομικού, αστικού οικονομικού, εργατικού και φορολογικού δικαίου

Εκδίδεται από το 1995 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €140.00
ΝΠ €200.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΑΠ 1050/2018 Β1’ Τμ.* Πρόεδρος: Χ. Κοσμίδης, Προεδρεύων Αρεοπαγίτης Εισηγήτρια: Α. Καραΐσκου-Παλόγου, Αρεοπαγίτης Δικηγόροι: Φ. Τσίντος, Δ. Λαδάς, Σ. Χατζηγιαννάκη ΑΠΩΛΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΛΗΨΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ. ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ. Δικαίωμα λήψης άδειας αναψυχής. Ο εργαζόμενος δικαιούται τις αποδοχές των ημερών αδείας, σαν να είχε δουλέψει κανονικά. Μη χορήγηση αυτούσιας της άδειας μέσα στο ημερολογιακό έτος, στο οποίο αυτή αντιστοιχεί. Μετατροπή της σχετικής αξίωσης σε χρηματική. Προσαύξηση 100% επί των αποδοχών σε περίπτωση πταίσματος εργοδότη ως προς τη μη χορήγηση της άδειας. Το πταίσμα του εργοδότη τεκμαίρεται, όταν αποδειχθεί ότι ο εργαζόμενος ζήτησε να του χορηγηθεί η άδεια αυτουσίως, αλλά ο εργοδότης απέφυγε να τον ικανοποιήσει. Υπολογισμός χρόνου απασχόλησης, ο οποίος λαμβάνεται υπόψιν προς εξεύρεση του αριθμού των ημερών αδείας. Δεν αφαιρούνται τα χρονικά διαστήματα κατά τα οποία ο εργαζόμενος απείχε από την εργασία του στην υπόχρεη επιχείρηση λόγω σχετικώς βραχείας διάρκειας ασθένειας. Όταν, όμως, η απουσία λόγω ασθένειας χαρακτηρίζεται ως μακράς διάρκειας, επειδή έχει υπερβεί τα εκ του νόμου καθοριζόμενα όρια, τότε δεν υπολογίζεται ως χρόνος απασχόλησης για το κρίσιμο έτος και, κατά το μέρος που υπερβαίνει το νόμιμο όριο, καταλογίζεται στις ημέρες της άδειας, την οποία απομειώνει. Η εκ μέρους του εργοδότη καταβολή αποδοχών αδείας...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.