Συνήγορος του Πολίτη. Αίτηση για έλεγχο νομιμότητας ανέγερσης ξενοδοχειακής μονάδας στη λίμνη Αντινιώτη (περιοχή Natura). Πορισματικό Έγγραφο της 30.12.2005 επί των υπ΄ αριθ. 2914/2005 και 16404/2005 αναφορών (σημ. Β. Βρεττού)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεύχος 2/2008, Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος

Φυσικό Περιβάλλον - Ενέργεια - Χωροταξία - Πολεοδομία - Δόμηση - Δημόσια Έργα - Μνημεία

Εκδίδεται από το 1997 - Τριμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Κύκλος Ποιότητας Ζωής ΧΡΥΣΑ ΧΑΤΖΗ, Βοηθός Συνήγορος ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ, Ειδικός Επιστήμονας Σύντομο ιστορικό Το έτος 2005 ο Συνήγορος του Πολίτη δέχθηκε αναφορά από δύο κάτοικους της νήσου Κέρκυρας σχετικά με έναρξη εργασιών ανέγερσης αυθαίρετης ξενοδοχειακής μονάδας εντός περιοχής με ιδιαίτερο καθεστώς προστασίας (Λιμνοθάλασσα Αντινιώτη - GR 2230001). Ειδικότερα, η πιθανή ύπαρξη κακοδιοίκησης επικεντρωνόταν στα εξής θέματα: Τα εν λόγω έργα κατασκευάζονταν χωρίς την απαιτούμενη οικοδομική και περιβαλλοντική αδειοδότηση, κοντά σε αιγιαλίτιδα ζώνη και εν μέρει σε περιοχή, που περιλαμβάνεται στον Εθνικό κατάλογο περιοχών, που προτείνονται στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο NATURA 2000 (Οδηγία 92/43/ΕΟΚ), ενώ έχει χαρακτηρισθεί και ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας της ορνιθοπανίδας (SPA) (Οδηγία 79/409/ΕΟΚ). Η Αρχή προέβη σε επικοινωνία και συλλογή σχετικών πληροφοριών και στοιχείων κυρίως με το Τμήμα Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ, το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών, το Τμήμα Περιβάλλοντος και την Επιτροπή Ρεμάτων της ΝΑ Κέρκυρας, τον ΕΟΤ, τον Δήμο Θιναλίων, την Κτηματική Υπηρεσία Κέρκυρας και την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΧΩΔΕ. Η διαμεσολαβητική δράση του Κύκλου Ποιότητας Ζωής του Συνηγόρου του Πολίτη εστιάστηκε πρωτίστως στην τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας, που ρυθμίζει τα θέματα αδειοδότησης και ανέγερσης τουριστικής εγκατάστασης σε περιοχές που ανήκουν στον Εθνικό κατάλογο του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου NATURA 2000. Διαμεσολάβηση της Αρχής -...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.