ΣτΕ 2833/2008 Τμ. Ε΄ [Εγκατάσταση κατόπτρου αναμεταδότη δορυφορικής λήψης σε δημόσια δασική έκταση - Αρμοδιότητα ΕΡΤ ΑΕ]

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεύχος 1/2009, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος

Φυσικό Περιβάλλον - Ενέργεια - Χωροταξία - Πολεοδομία - Δόμηση - Δημόσια Έργα - Μνημεία

Εκδίδεται από το 1997 - Τριμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Για την εγκατάσταση κεραίας σταθμού ραδιοεπικοινωνίας σε δάσος ή δασική έκταση, πέραν της άδειας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, απαιτείται άδεια εγκατάστασης του αρμόδιου οργάνου, η οποία χορηγείται, εφ’ όσον διαπιστώνεται ότι δεν προκαλείται κίνδυνος πυρκαγιάς ή ζημίας στο δάσος, για δε την κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών έργων προς τοποθέτηση της κεραίας (οικίσκου στέγασης μηχανημάτων, πυλώνων κ.ά.), απαιτείται έγκριση δομικών κατασκευών, η οποία χορηγείται από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία κατόπιν υποβολής των απαιτούμενων στοιχείων και ισοδυναμεί με οικοδομική άδεια. Σε περίπτωση εγκαταστάσεως κεραίας χωρίς τις ανωτέρω προϋποθέσεις, ανακύπτει υποχρέωση της Διοικήσεως να διατάξει παύση της λειτουργίας της και απομάκρυνση των εγκαταστάσεών της. Προϋπόθεση για τη νομιμότητα διαταγής κατεδαφίσεως αυθαιρέτου κτίσματος ή κατασκευής είναι η διαπίστωση ότι το κτίσμα ή η κατασκευή ανεγέρθηκε εντός δάσους ή δασικής ή αναδασωτέας εκτάσεως χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής. Η σχετική κρίση της Διοικήσεως πρέπει, εν όψει των συνεπειών της, να είναι πλήρως αιτιολογημένη, η αιτιολογία δε αυτή μπορεί να προκύπτει και από τα στοιχεία του φακέλου. Οι διατάξεις του στοιχ. γ’ του Παραρτήματος Β’ της κυρωθείσας με το άρθρο 14 παρ. 10 του Ν 2328/1995 συμβάσεως, οι οποίες διέπουν και τη νεώτερη, από 29.12.1996 σχετική σύμβαση, ρυθμίζουν τις σχέσεις των μετεχουσών στη σύμβαση εταιρειών και δεν ιδρύουν αρμοδιότητα των οργάνων της ΕΡΤ ΑΕ, η οποία είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, να επιλέγουν δεσμευτικά για τη Διοίκηση συγκεκριμένες θέσεις για την τοποθέτηση κεραιών και συναφών εγκαταστάσεων, δεδομένου ότι για την τοποθέτηση αυτή σε έκταση που έχει δασικό χαρακτήρα απαιτείται η τήρηση των διατάξεων των Ν 998/1979 και 1892/1990.

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.