Χ. Μητκίδης, Συμβάσεις Δημοσίων Έργων - Ν 3669/2008 - Κατ΄ άρθρο ερμηνεία & νομολογία (επιμ. Σ. Παυλάκη)Χ. Μητκίδης, Συμβάσεις Δημοσίων Έργων - Ν 3669/2008 - Κατ΄ άρθρο ερμηνεία & νομολογία 392 (επιμ. Σ. Παυλάκη)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεύχος 2/2009, Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος

Φυσικό Περιβάλλον - Ενέργεια - Χωροταξία - Πολεοδομία - Δόμηση - Δημόσια Έργα - Μνημεία

Εκδίδεται από το 1997 - Τριμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Χρήστος Μητκίδης, Πάρεδρος ΝΣΚ (εκδ. Νομική Βιβλιοθήκη, Αθήνα - Ιούνιος 2009, επίτομο, σελ. 552) Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ το έργο του κ. Χρήστου Μητκίδη, Παρέδρου ΝΣΚ, με τίτλο: «Συμβάσεις Δημοσίων Έργων - Ν 3669/2008 - Κατ΄ άρθρο ερμηνεία & νομολογία». Το έργο αυτό, για την ολοκλήρωση του οποίου ο συγγραφέας αφιέρωσε επτά χρόνια έρευνας και συλλογής στοιχείων, συνιστά την πλέον ενημερωμένη, σύγχρονη κατ΄ άρθρο ερμηνεία του Κώδικα Δημοσίων Έργων (Ν 3669/2008) επί τη βάσει της νομολογίας και ερμηνευτικών σχολίων του συγγραφέα. Η ανάλυση ακολουθεί τη σειρά των άρθρων του Κώδικα, παρεμβάλλονται ωστόσο και διατάξεις συναφών νομοθετημάτων, απαραίτητων για την κατανόηση της νομοθεσίας. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ανάλυση των κοινοτικών διατάξεων που διέπουν τις συμβάσεις των έργων και στην αντίστοιχη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (σχολιάζονται 52 συνολικά αποφάσεις), ενώ παρατίθενται και οι κυριότερες ρυθμίσεις της ειδικής νομοθεσίας για τα δημόσια έργα που αφορά τους Δήμους και τις Κοινότητες (ΠΔ 171/1987, ρυθμίσεις άρθρων 148-154 για τον έλεγχο νομιμότητας των ΟΤΑ από τα όργανα της Περιφέρειας. Παρατίθενται εξ άλλου πολλές εκατοντάδες αποφάσεων εθνικών δικαστηρίων και γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (περί των οποίων παρατίθεται στο τέλος του έργου ειδικό ευρετήριο με τις αποφάσεις κατ΄ έτος). Ιδιαίτερη μνεία γίνεται...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.