ΔΕΚ Υπόθ. C-263/2008 απόφ. της 15.10.2009 Djurgarden-Lilla Vartans Miljoskyddsforening κατά Stockholms kommun genom dess marknamnd (σημ. Κ. Παναγούλιας)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεύχος 4/2009, Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος

Φυσικό Περιβάλλον - Ενέργεια - Χωροταξία - Πολεοδομία - Δόμηση - Δημόσια Έργα - Μνημεία

Εκδίδεται από το 1997 - Τριμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Οδηγία 85/337/ΕΟΚ. Συμμετοχή του κοινού στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικών με το περιβάλλον. Αυτοτέλεια δικαιωμάτων συμμετοχής Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικών με το περιβάλλον και δικαστικής αμφισβήτησης της νομιμότητάς τους. Δικαίωμα άσκησης προσφυγής κατ΄ αποφάσεων που αφορούν χορήγηση αδείας για σχέδια έργων, που ενδέχεται να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.Djurgarden-Lilla Vartans Miljoskyddsforening κατά Stockholms kommun genom dess marknamnd 1. Η αίτηση εκδόσεως προδικαστικής αποφάσεως αφορά την ερμηνεία της Οδηγίας 85/337/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 27ης Ιουνίου 1985, για την εκτίμηση των επιπτώσεων ορισμένων σχεδίων δημοσίων και ιδιωτικών έργων στο περιβάλλον (ΕΕ L j 175, σ. 40), όπως τροποποιήθηκε με την Οδηγία 2003/35/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 26ης Μαΐου 2003 (ΕΕ L j 156, σ. j 17, στο εξής: Οδηγία 85/337). 2. Η αίτηση αυτή υποβλήθηκε στο πλαίσιο διαφοράς μεταξύ της Djurgarden-Lilla Vartans Miljoskyddsforening (ενώσεως της Djurgarden-Lilla Vartan για την προστασία του περιβάλλοντος, στο εξής: Miljoskyddsforening) και του Stockholms kommun genom dess marknamnd (Δήμου Στοκχόλμης, στο εξής: Stockholms kommun). Το νομικό πλαίσιο Το κοινοτικό δίκαιο Η Οδηγία 2003/35 3. Το άρθρο 1 της Οδηγίας 2003/35 ορίζει τα εξής: «Στόχος της παρούσας Οδηγίας είναι να συμβάλει στην εφαρμογή των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη Σύμβαση του...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.