Α. Τάχος, Μεταλλευτικός Κώδικας (ΜΚ) - Έννοια και περιεχόμενο της αρχής της προτεραιότητας - Συνέπειες της αρχής της προτεραιότητας - Διοικητική αναστολή εκτέλεσης διοικητικών πράξεων του ΜΚ και αρχή της προτεραιότητας (γνωμ.)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεύχος 1/2006, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος

Φυσικό Περιβάλλον - Ενέργεια - Χωροταξία - Πολεοδομία - Δόμηση - Δημόσια Έργα - Μνημεία

Εκδίδεται από το 1997 - Τριμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €90.00
ΝΠ €135.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Ι. ΤΑΧΟΣ, Ομ. Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Η κτήση και άσκηση μεταλλευτικού δικαιώματος εντάσσονται στο συνταγματικό ατομικό δικαίωμα της οικονομικής - επαγγελματικής ελευθερίας βάσει του άρθρου 5 παρ. 1 Σ. Η αρχή της προτεραιότητας, όσον αφορά τη χορήγηση άδειας μεταλλευτικών ερευνών, υπόκειται στις επιταγές της αρχής της νομιμότητας τόσο όσον αφορά τη δημόσια Διοίκηση όσο και τον διοικούμενο. Αναστολή εκτέλεσης άδειας μεταλλευτικών ερευνών ή απόρριψη αίτησης χορήγησης τέτοιας άδειας σημαίνει καθολική αυτοαναίρεση της δήλωσης βουλήσεως της Διοικήσεως, για το λόγο ότι υποβαθμίζει αξιολογικά το δημόσιο συμφέρον, ένεκα του οποίου και καθ΄ υποχρέωση προστασίας του οποίου εκδόθηκε η σχετική πράξη. Α. Ιστορικό Έχουν τεθεί υπ’ όψη μου τα ακόλουθα έγγραφα στοιχεία: 1. Η μεταλλευτική επιχείρηση Μ. ΑΕ (εφ’ εξής Μ. ΑΕ), ιδρύθηκε το έτος 1981 «… και έκτοτε λειτουργεί ανελλιπώς … Είναι ο μοναδικός παραγωγός και εξαγωγέας αστρίων και χαλαζιών στην Ελλάδα. Οι άστριοι καλύπτουν τις ανάγκες της ελληνικής βιομηχανίας ειδών υγιεινής, πλακιδίων και υαλουργίας (αποκλειστικοί πελάτες μας F.J., V., I.S., Υαλουργία Γ. κ.λπ.) και ταυτόχρονα πραγματοποιούνται σημαντικές εξαγωγές στην Ιταλία. Οι χαλαζίες καλύπτουν τις ανάγκες της χώρας μας σε διάφορες χρήσεις (πορσελάνη Ι., βιομηχανικά δάπεδα, φίλτρα κ.λπ.) και πραγματοποιούνται εξαγωγές σε Ιταλία και Ισραήλ …» (βλ. το από...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.