ΤρΠλημΒόλου 3325/2005 [Απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας - Φθορά ξένης ιδιοκτησίας - Αυτοδικία - Δημόσια υγεία] (σημ. Ν. Μόσχος)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεύχος 3/2006, Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος

Φυσικό Περιβάλλον - Ενέργεια - Χωροταξία - Πολεοδομία - Δόμηση - Δημόσια Έργα - Μνημεία

Εκδίδεται από το 1997 - Τριμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Χ. Μπάρτζια, Πρόεδρος Πρωτοδικών Εισαγγελέας: Ν. Μπόλλη, Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Δικηγόροι: Σ. Παπαγιανίτση, Μ. Ζιώγα, Ν. Μόσχος, Λ. Μαντρατζής, Ε. Παπαπαναγιώτου, Α. Χρυσοχού Δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας (πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος) από κοινού, της αυτοδικίας από κοινού και της ηθικής αυτουργίας από κοινού στις ανωτέρω πράξεις σε βάρος των κατηγορουμένων Δημάρχου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Βόλου καθώς και μελών περιβαλλοντικής οργάνωσης, οι οποίοι μετέβησαν επί της ταράτσας του κτηρίου του ΟΤΕ Βόλου, πλησίον έξι σχολείων της περιοχής, όπου ήταν εγκατεστημένη κεραία κινητής τηλεφωνίας και έκοψαν τους κυματοδηγούς που συνέδεαν τον κυρίως σταθμό της εγκαλούσας εταιρίας κινητής τηλεφωνίας με τον ιστό της επίμαχης κεραίας, στη συνέχεια δε, αναρριχήθηκαν επί του ιστού της κεραίας, απομάκρυναν τα δίπολα αυτής και τα επέστρεψαν μερικές ημέρες αργότερα στην εγκαλούσα. Οι πράξεις των ανωτέρω κατηγορουμένων έγιναν προς αποτροπή παρόντος και αναπότρεπτου κινδύνου, που απειλούσε χωρίς υπαιτιότητά τους την υγεία των ιδίων και λοιπών κατοίκων του Βόλου, η δε επελθούσα βλάβη (αχρήστευση της εγκατάστασης κινητής τηλεφωνίας της εγκαλούσας) κρίνεται κατ΄ είδος και σπουδαιότητα ασυγκρίτως κατώτερη της απειληθείσας βλάβης της υγείας των κατοίκων. [...] Σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ. 1β΄ του Ν 3346/2005 (ΦΕΚ Α΄ 140/17.6.2005) παραγράφεται...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.