Συνήγορος του Πολίτη - Κύκλος Ποιότητας Ζωής, Πόρισμα της 17.12.2004 για τις υποθέσεις 17005/2003 και 10873/1999, με θέμα: το πρόβλημα της ηχορύπανσης από τις ηχητικές - μηχανολογικές εγκαταστάσεις ναών (σημ. Χ. Αθανασοπούλου)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεύχος 1/2005, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος

Φυσικό Περιβάλλον - Ενέργεια - Χωροταξία - Πολεοδομία - Δόμηση - Δημόσια Έργα - Μνημεία

Εκδίδεται από το 1997 - Τριμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €90.00
ΝΠ €135.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΟΥ, Βοηθός Συνήγορος ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΪΤΟΥΡΙΔΗΣ, Ειδικός Επιστήμονας Σύντομο ιστορικό Ο Συνήγορος του Πολίτη ανέλαβε την διερεύνηση της υπ’ αριθ. 10873/1999 αναφοράς, η οποία αφορούσε την πρόκληση ηχορύπανσης από τη λειτουργία του ηλεκτρομηχανολογικού συστήματος κρούσης των καμπανών του ναού της Ευαγγελιστρίας του οικισμού Γουρνών Πεδιάδος του Νομού Ηρακλείου, καθώς και από τη χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων για τη μετάδοση της θείας λειτουργίας. Παρά τις προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος της ηχορύπανσης από το Πολεοδομικό Γραφείο της Ν.Α. Ηρακλείου, στο πλαίσιο των διατάξεων του ΠΔ 1180/1981, ωστόσο, το ζήτημα του παραγόμενου θορύβου παρέμενε αδιευθέτητο, ενώ οι διατάξεις του εν λόγω ΠΔ δεν εφαρμόστηκαν. Σε αυτό συνέτεινε η θέση που υιοθέτησε ο τότε Νομάρχης Ηρακλείου, αλλά και η υπ’ αριθ. 143/1997 απορριπτική απόφαση του Ειρηνοδικείου Χερσονήσου, επί της αιτήσεως λήψεως ασφαλιστικών μέτρων των αναφερομένων, με την οποία είχε ζητηθεί η παύση της λειτουργίας του ηλεκτρομηχανολογικού συστήματος κρούσης των καμπανών του ναού της Ευαγγελιστρίας. Ο Συνήγορος απευθύνθηκε πολλάκις στο Πολεοδομικό Γραφείο της Ν.Α. Ηρακλείου και στις Διευθύνσεις Νομοθετικού Έργου και ΕΑΡΘ του ΥΠΕΧΩΔΕ, ζήτησε την διενέργεια αυτοψιών και μετρήσεων και εισηγήθηκε την εφαρμογή του ΠΔ 1180/1981 στην εν λόγω υπόθεση. Σχετικά με τη δεύτερη αναφορά (υπ’ αριθ. 17005/2003), που κατατέθηκε στην Αρχή, η διαμαρτυρία του...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.