Συνήγορος του Πολίτη: Ειδική Έκθεση Κύκλου Σχέσεων Κράτους - Πολίτη. Αστική Ευθύνη Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η περίπτωση υλικών ζημιών σε οχήματα από ανωμαλίες του οδοστρώματος ή άλλες παρεμφερείς αιτίες (σημ. Χ. Αθανασοπούλου)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεύχος 3/2005, Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος

Φυσικό Περιβάλλον - Ενέργεια - Χωροταξία - Πολεοδομία - Δόμηση - Δημόσια Έργα - Μνημεία

Εκδίδεται από το 1997 - Τριμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΠΑΝΟΥ, Βοηθός Συνήγορος ΣΕΡΓΙΟΣ ΔΡΟΣΟΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΜΠΑΣ, Σύνταξη κειμένου ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΙΚΗ ΑΝΔΡΙΚΑΚΗ, ΜΑΡΙΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΕΜΗΣ, Ομάδα εργασίας Σύντομη παρουσίαση Η παρούσα ειδική έκθεση θίγει ένα επίκαιρο πρόβλημα που απασχολεί την ελληνική έννομη τάξη και αφορά την οδοποιία και τα προβλήματα που ανακύπτουν τόσο από την πλημμελή κατασκευή όσο και από την κακή συντήρηση και την επί μακρόν καθυστέρηση επισκευής των οδών. Η έκθεση περιορίζεται μόνο στις υλικές ζημίες σε οχήματα από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος και από άλλες παρεμφερείς αιτίες, ενώ οι περιπτώσεις που αφορούν σωματικές βλάβες από την κακή συντήρηση δρόμων και πεζοδρομίων, οι οποίες αποτελούν επίσης σημαντικό αριθμό περιπτώσεων, επιλύονται δικαστικά και όχι με διαμεσολάβηση του Συνηγόρου. Η εμπειρία της Αρχής προκύπτει από 207 αναφορές που περιείχαν αίτημα διαμεσολάβησης προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, προκειμένου να αποκατασταθούν οι υλικές ζημίες που προκλήθηκαν στα οχήματά τους από κακοτεχνίες του δημοτικού και επαρχιακού δικτύου. Οι κακοτεχνίες αυτές οφείλονταν σε έλλειψη συντήρησης ή αδυναμία διατήρησης αυτού σε κατάσταση που να ανταποκρίνεται στον λειτουργικό του προορισμό. Τα αιτήματα αποζημίωσης των πολιτών αφορούσαν και ατυχήματα από ελλιπή ή πλημμελή σήμανση οδών, ζημίες από πτώση κλαδιών ή κορμών δένδρων, μετακινήσεις κάδων απορριμμάτων ή και από άλλες παρεμφερείς...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.