Συνήγορος του Πολίτη. Παρουσίαση των Ειδικών Θεματικών Αντικειμένων του Κύκλου Ποιότητας Ζωής του Συνηγόρου του Πολίτη - Ετήσια Έκθεση 2004 (σημ. Β. Βρετού)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεύχος 4/2005, Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος

Φυσικό Περιβάλλον - Ενέργεια - Χωροταξία - Πολεοδομία - Δόμηση - Δημόσια Έργα - Μνημεία

Εκδίδεται από το 1997 - Τριμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ετήσια Έκθεση 20041 Εισαγωγή Στην Ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη (έτους 2004) παρατηρήθηκε η εισαγωγή μίας σημαντικής καινοτομίας σε σχέση με τις Ετήσιες Εκθέσεις προηγουμένων ετών. Στην Ενότητα «Απολογισμός του έργου ανά Κύκλο» προστέθηκε, για πρώτη φορά, ένα κεφάλαιο με τίτλο: «Ειδικά Θεματικά Αντικείμενα». Κάθε ξεχωριστός Κύκλος της Αρχής ανέδειξε από δύο ιδιαίτερα θέματα2 με κύριο γνώμονα ιδίως την εμφάνισή τους σε μεγάλη συχνότητα ή/και έκταση, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σπουδαιότητα που εμφανίζουν τόσο για τους πολίτες όσο και για τη δημόσια Διοίκηση, αλλά και την έκταση της διακύβευσης σημαντικών δικαιωμάτων και συμφερόντων των πολιτών. Τέλος δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι όλες οι ανωτέρω περιπτώσεις και θεματικές έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αποτελούν μορφές κακοδιοίκησης και για το λόγο αυτό αποτέλεσαν και αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη, αλλά και ευρύτερου προβληματισμού, όπως θα καταδειχθεί κατωτέρω. 1. Παρουσίαση των Ειδικών Θεματικών Αντικειμένων Ο Κύκλος Ποιότητας Ζωής επέλεξε να αναδείξει δύο ιδιαίτερα ζητήματα, άκρως επίκαιρα και προβληματικά: 1) Τα έργα περιβαλλοντικής υποδομής (α. Έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, β. έργα αποχέτευσης, γ. έργα ύδρευσης) και 2) Η χωροθέτηση και λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων (α. Καθεστώς χωροθέτησης, β. καθυστέρηση ή/και αναιτιολόγητη άρνηση χορήγησης αδειών και εγκρίσεων και γ....

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.