Α. Βαλατσός, Ανταλλάγές παραγωγής: πολιτική περιβάλλοντος, πολιτική ανταγωνισμού, πολιτική μεταφορών. (Παρουσίαση: Γ. Κρεμλής)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεύχος 2/2001, Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος

Φυσικό Περιβάλλον - Ενέργεια - Χωροταξία - Πολεοδομία - Δόμηση - Δημόσια Έργα - Μνημεία

Εκδίδεται από το 1997 - Τριμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ανταλλαγές παραγωγής: πολιτική περιβάλλοντος, πολιτική ανταγωνισμού, πολιτική μεταφορών Αθανάσιος Βαλατσός (Διδ. Διατριβή, Katholieke Universiteit Leuven, Νοέμβριος 2000) Παρουσίαση: Γιώργος Κρεμλής, Επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Στις 30 Νοεμβρίου 2000, στο Katholieke Universiteit Leuven, Νομική Σχολή, στην πόλη Leuven (Λουβαίν) του Βελγίου, στην Αίθουσα Προαγωγών του Πανεπιστημίου, ο κ. Αθανάσιος Β. Βαλατσός* , υποστήριξε με επιτυχία τη διδακτορική του διατριβή και απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα Νομικής του προαναφερόμενου Πανεπιστημίου. Η διατριβή έχει τίτλο «Ανταλλαγές παραγωγής: Πολιτική περιβάλλοντος, πολιτική ανταγωνισμού, πολιτική μεταφορών» (Production swaps: Politique de l'environnement, politique de concurrence, politique des transports). Επιβλέποντες ήταν οι καθηγητές Jacques Steenbergen και Kurt Deketelaere και μέλη της Επιτροπής και οι καθηγητές κ.κ. Γεώργιος Κρεμλής, Επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Jules Stuyck, καθηγητής στο Katholieke Universiteit Leuven και Marc Huybrechts, καθηγητής στο Katholieke Universiteit Leuven. Η διατριβή αποσκοπεί στο να συμβάλει στην προβληματική σχετικά με την επιδίωξη της αειφόρου ανάπτυξης και την ενσωμάτωση των περιβαλλοντικών απαιτήσεων, ειδικότερα στις πολιτικές: α) των μεταφορών των εμπορευμάτων και β) του ανταγωνισμού. Εντασσόμενη στα πλαίσια της κοινοτικής πολιτικής και των δεσμεύσεων που απορρέουν από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Κυότο, προτείνει πρωτίστως -μετά από...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.