Ε. Σταματίου, «Πράσινη» Επιχειρηματικότητα και λειτουργία Μικρομεσαίων (ΜΜΕ) επιχειρήσεων - Περιβαλλοντικό Mentoring και το έργο «Thing green»

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεύχος 2/2011, Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος

Φυσικό Περιβάλλον - Ενέργεια - Χωροταξία - Πολεοδομία - Δόμηση - Δημόσια Έργα - Μνημεία

Εκδίδεται από το 1997 - Τριμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €90.00
ΝΠ €135.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΕΛΕΝΗ Ν. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ, Αρχιτέκτων ΕΜΠ, MSc Περιφερειακής Ανάπτυξης, Δρ. Πολεοδομίας - Χωροταξίας (Phd, PPhd) Το άρθρο στοχεύει στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της πράσινης επιχειρηματικότητας και λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω του θεσμού του περιβαλλοντικού Mentoring του έργου «Thing green» που υλοποίησε το ΕΒΕΑ [1] στην Ελλάδα, με σκοπό την αντιμετώπιση, στο μέτρο του δυνατού, των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Μνεία γίνεται στη σημασία των ΜΜΕ στην οικονομία και στην ανάπτυξη, στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της λειτουργίας τους, στο περιεχόμενο του «Περιβαλλοντικού Mentoring» σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, στην εμπειρία από τη διαδικασία και την υλοποίησή του στο πλαίσιο του έργου «Think green» από το ΕΒΕΑ, ενώ διατυπώνονται προτάσεις από τις ΜΜΕ για την υποστήριξη του «πράσινου επιχειρείν» και της φιλοπεριβαλλοντικής λειτουργίας τους. Το Think green εντασσόμενο στα «Ανεξάρτητα Έργα» που χρηματοδοτούνται από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) [2] - ΕΖΕΣ, Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία, στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού μηχανισμού EOX 2004-2009 [3] , είναι έργο που υλοποίησε το ΕΒΕΑ, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ρόλου του. Κύριος στόχος του είναι η αντιμετώπιση και η μείωση, στο μέτρο του δυνατού, των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ρύπανση κ.ά.) από τη λειτουργία των μικρών και μεσαίων...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.