ΜΠρΑθ 14316/1995 [Επενέργειες σταθμών ραδιοεπικοινωνίας για την εξυπηρέτηση δικτύων κινητής τηλεφωνίας] (Σημ. Ι. Βασιλόπουλος)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεύχος 2/1997, Μάιος - Ιούνιος - Ιούλιος - Αύγουστος

Φυσικό Περιβάλλον - Ενέργεια - Χωροταξία - Πολεοδομία - Δόμηση - Δημόσια Έργα - Μνημεία

Εκδίδεται από το 1997 - Τριμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος Ι. Χαμηλοθώρης, Πρόεδρος Πρωτοδικών Δικηγόροι Ι. Βασιλοπούλου, Μ. Φρονιστά-Κασιμίδη, Ι. Καστανός, Ε. Τσομπάνογλου Διάδικοι Α. Σταθοπούλου, Ε. Παπαθανασίου κ.λπ., Stet Ελλάς Τηλεπικοινωνίες Α.Β.Ε.Ε. Παρεμβαίνοντες «Ένωση Καταναλωτών η Ποιότητα της Ζωής» (ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ.), Δήμος Γαλατσίου Οι αιτούσες εκθέτουν στην κρινόμενη αίτησή τους ότι η πρώτη από τους καθών, γνωστή εταιρία τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 1993 στο Γαλάτσι Αττικής, σε πολυκατοικία της οδού Σούδας αριθ. 26, που βρίσκεται κοντά στις δικές τους κατοικίες, τρεις σταθμούς ραδιοεπικοινωνίας GSM για την εξυπηρέτηση των συνδρομητών της κινητής τηλεφωνίας και ότι από τους σταθμούς αυτούς εκπέμπονται ηλεκτρομαγνητικά κύματα και ακτινοβολίες οπτικής αποστάσεως που προκαλούν βλάβες στην υγεία των ιδίων και άλλων περιοίκων (έντονους πονοκεφάλους, έξαρση νεύρων, αϋπνίες κ.α.) με αποτέλεσμα την προσβολή της προσωπικότητάς τους. Στη συνέχεια οι αιτούσες, επικαλούμενες την ύπαρξη επείγουσας περίπτωσης, ζητούν να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα και ειδικότερα να απαγορευτεί προσωρινά, στο πλαίσιο της προσωρινής ρύθμισης της κατάστασης, η επιβλαβής για την υγεία τους λειτουργία των εν λόγω σταθμών ραδιοεπικοινωνίας και να απειληθεί σε βάρους του δευτέρου και του τρίτου των καθών, νομίμων εκπροσώπων της πρώτης, χρηματική ποινή και προσωπική κράτηση για κάθε μελλοντική παράβαση. Η αίτηση αυτή, η οποία αρμόδια και παραδεκτά φέρεται για να δικαστεί...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.