ΜΠρΑθ 24377/1994 [Επενέργειες σταθμών ραδιοεπικοινωνίας για την εξυπηρέτηση δικτύων κινητής τηλεφωνίας] (Σημ. Ι. Βασιλόπουλος)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεύχος 2/1997, Μάιος - Ιούνιος - Ιούλιος - Αύγουστος

Φυσικό Περιβάλλον - Ενέργεια - Χωροταξία - Πολεοδομία - Δόμηση - Δημόσια Έργα - Μνημεία

Εκδίδεται από το 1997 - Τριμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος Ν. Ζαϊρης, Πρόεδρος Πρωτοδικών Δικηγόροι: Γ. Παπαθανασίου, Μ. Φρονιστά-Κασιμίδη Διάδικοι Α. Σάκκουλας, Ε. Φραγκίσκος κ.λπ., Telestet Α.Ε. Με την κρινόμενη αίτηση, όπως παραδεκτά διευκρινίστηκε (άρθρο 224 ΚΠολΔ) ισχυρίζονται οι αιτούντες, ότι τυγχάνουν ένοικοι διαμερισμάτων ομόρων της, επί της οδού Αχαρνών 155, κειμένης πολυκατοικίας, όπου η καθής ως μισθώτρια, προβαίνει σε ενέργειες προκειμένου να εγκατασταθεί και λειτουργήσει σύστημα ραδιοεπικοινωνίας CSM (σταθμός βάσης - κεραία CSM) για την εξυπηρέτηση των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας. Ότι από την εγκατάσταση και λειτουργία αυτού του συστήματος, εξ αιτίας της εκπομπής ακτινοβολίας και ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, προκαλούνται ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία των περιοίκων, ιδία δε των αιτούντων λόγω της άμεσης, πλην του πρώτου, γειτνιάσεως με το τοπικό σημείο, όπου πρόκειται να λειτουργήσει ο ως άνω σταθμός. Με την επίκληση δε επείγουσας περίπτωσης και προς αποτροπήν επικείμενου κινδύνου, ζητούν τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, που συνίστανται στην προσωρινή ρύθμιση της καταστάσεως, που έχει ή πρόκειται να διαμορφωθεί, ώστε όχι μόνο ν’ απαγορευθεί η λειτουργία, αλλά αυτή καθ’ εαυτή η εγκατάσταση της κεραίας ή οποιουδήποτε άλλου αναγκαίου για τη λειτουργία του σταθμού, εξοπλισμού. Η αίτηση η οποία αρμοδίως και παραδεκτώς φέρεται στο Δικαστήριο αυτό κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων (άρθρο 686 επ. ΚΠολΔ), είναι νόμιμη. Στηρίζεται στις διατάξεις των...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.