Ε. Δακορώνια, Ο κοινός πυρήνας του Ευρωπαϊκού Ιδιωτικού Δικαίου και η Προστασία του Περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα του Τρέντο (Ιταλία) - Κυριότητα και Περιβάλλον (The Common Core of European Private Law - The Trento Project)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεύχος 2/1997, Μάιος - Ιούνιος - Ιούλιος - Αύγουστος

Φυσικό Περιβάλλον - Ενέργεια - Χωροταξία - Πολεοδομία - Δόμηση - Δημόσια Έργα - Μνημεία

Εκδίδεται από το 1997 - Τριμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €90.00
ΝΠ €135.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ευγενία Δακορώνια, Δικηγόρος, Δ.Ν., Λέκτορας Παν/μίου Αθηνών Ι. Γενικά Για τρίτη συνεχή χρονιά, από 17-19 Ιουλίου 1997, έλαβε χώρα στο Τρέντο της Βόρειας Ιταλίας η ετήσια συνάντηση όσων (126 τον αριθμό) συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο στοχεύει στη ανεύρεση ενός κοινού πυρήνα στο Ιδιωτικό Δίκαιο των χωρών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης - και ιδιαίτερα στο πεδίο των Συμβάσεων, των Αδικοπραξιών και της Κυριότητας. Τα σχετικά αποτελέσματα θα δημοσιευτούν σε επί μέρους τόμους έκδοσης του Πανεπιστημίου του Τρέντο. Το πρόγραμμα αυτό, για το οποίο βλ. αναλυτικά τα άρθρα των Ugo Mattei και Mauro Bussani, The Common Core of European Private Law - The Trento Project (αδημ.), και The Common Core approach to European Private Law , υπό έκδοση στο Columbia Journal of European Law, λειτουργεί υπό το εξής σχήμα: Υπάρχουν τρεις βασικές ομάδες εργασίας στις τρεις βασικές ενότητες (Συμβάσεις, Αδικοπραξίες, Κυριότητα), υπό την επίβλεψη των προέδρων τους - γενικών συντονιστών, οι οποίες διαιρούνται περαιτέρω σε υποομάδες εργασίας, που ασχολούνται με κύκλους θεμάτων που εντάσσονται σε κάθε μία από τις ενότητες αυτές. Οι κύκλοι των θεμάτων αυτών έχουν προταθεί από τους συντονιστές - επικεφαλής της κάθε υποομάδας, οι οποίοι έχουν διανείμει στους συμμετέχοντες στις διάφορες υποομάδες ερωτηματολόγια με υποθετικά πραγματικά, βασισμένα...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.