Α. Μανταδάκη, Α. Παπαδάκη, Οι νέες ρυθμίσεις για την αδειοδότηση σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας (άρθ. 22, 29 και 31 Ν 4053/2012)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεύχος 1/2012, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος

Φυσικό Περιβάλλον - Ενέργεια - Χωροταξία - Πολεοδομία - Δόμηση - Δημόσια Έργα - Μνημεία

Εκδίδεται από το 1997 - Τριμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Α. ΜΑΝΤΑΔΑΚΗ, Δικηγόρος ΑΙΜΙΛΙΑ Ν. ΠΑΠΑΔΑΚΗ, Δικηγόρος, ΜΔΕ στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Το άρθρο παρουσιάζει τις αλλαγές στη διαδικασία αδειοδότησης των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας, που επέφερε ο Ν 4053/2012 και ειδικότερα, τα άρθρα 22, 29 και 31. Με τις διατάξεις αυτές ο νομοθέτης στοχεύει στη θέσπιση καθαρών και μη αντιφατικών διαδικασιών αδειοδότησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, θεραπεύοντας ασάφειες του προγενέστερου θεσμικού πλαισίου (Ν 2801/2000 και 3431/2006). Σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία αδειοδότησης των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας εισάγει ο Ν 4053/2012 «Ρύθμιση λειτουργίας της ταχυδρομικής αγοράς, θεμάτων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και άλλες διατάξεις» και ειδικότερα, τα άρθρα 22, 29 και 31. Στόχος των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων είναι η άρση του αδιεξόδου της αδειοδότησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που ο προγενέστερος Ν 3431/2006 δεν κατάφερε, με τη δημιουργία ενός διαφανούς και λειτουργικού πλαισίου για τις επικοινωνίες, τη διασφάλιση της ποιότητας j των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας προς όφελος του καταναλωτή καθώς και την αντιμετώπιση της ανησυχίας των καταναλωτών για θέματα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Οι σημαντικότερες αλλαγές που επιφέρουν οι νέες ρυθμίσεις συνοψίζονται στις ακόλουθες: Α) Άρθρο 22 Με το άρθρο 22 δημιουργείται στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ένα πανελλαδικό τηλεμετρικό δίκτυο συνεχούς μέτρησης και καταγραφής των επιπέδων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, με την ονομασία «Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.