Συνήγορος του Πολίτη - Μη συμμόρφωση της Διοικήσεως προς την υπ’ αριθ. 3337/2011 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (αριθ. πρωτ.: 149933/34223/2012, 1 Οκτωβρίου 2012)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεύχος 1/2014, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος

Φυσικό Περιβάλλον - Ενέργεια - Χωροταξία - Πολεοδομία - Δόμηση - Δημόσια Έργα - Μνημεία

Εκδίδεται από το 1997 - Τριμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

1 Οκτωβρίου 2012 (αριθ. πρωτ.: 149933/34223/2012)* Ειδική Επιστήμονας: Χαρίκλεια Αθανασοπούλου Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, [1] Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι, Ο Συνήγορος του Πολίτη στο πλαίσιο της διαμεσολαβητικής του αποστολής, παρεμβαίνει σε υποθέσεις πολιτών, οι οποίες αφορούν τη μη συμμόρφωση της Διοίκησης προς αμετάκλητες και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η Αρχή ανέλαβε τη διερεύνηση αναφοράς, η οποία εμπεριείχε αίτημα διαμεσολάβησης, προκειμένου η Διοίκηση να συμμορφωθεί προς την υπ΄ αριθ. 3337/2011 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όπως ήδη γνωρίζετε, ο Ν 4014/2011 εκδόθηκε με σκοπό την τακτοποίηση των αυθαιρέτων κατασκευών, εμπεριέχοντας στις διατάξεις του περιορισμένες εξαιρέσεις. Η υπ΄ αριθ. 3337/2011 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έρχεται σε αντίθεση προς τον πιο πάνω νόμο και τίθεται περαιτέρω το ζήτημα αφ΄ ενός της εφαρμογής και εκτέλεσης της αμετάκλητης δικαστικής απόφασης και αφ΄ ετέρου της εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας. Ο Συνήγορος του Πολίτη, όπως προκύπτει από το νομικό καθεστώς, που διέπει τη λειτουργία του, διαμεσολαβεί διενεργώντας έλεγχο νομιμότητας. Ως εκ τούτου οφείλει να συντάσσεται και να εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία. Εν τούτοις η Αρχή μπορεί να διατηρήσει μία επιφύλαξη, όταν οι διατάξεις ενός νομοθετήματος αντιβαίνουν στις διατάξεις του Συντάγματος ή τις διατάξεις άλλου νομοθετήματος. Ειδικά στην εν λόγω αναφορά η μη συμμόρφωση της Διοικήσεως...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.