Π. Μυρσινιά, Mελέτη του ναυαγίου του κ/ζ «Sea Diamond» - Τα κρίσιμα προβληματικά σημεία και η περιβαλλοντική ευθύνη (γνμδ.)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεύχος 1/2017, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος 2017

Φυσικό Περιβάλλον - Ενέργεια - Χωροταξία - Πολεοδομία - Δόμηση - Δημόσια Έργα - Μνημεία

Εκδίδεται από το 1997 - Τριμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Mελέτη του ναυαγίου του κ/ζ «Sea Diamond» - Τα κρίσιμα προβληματικά σημεία και η περιβαλλοντική ευθύνη (γνμδ.) ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Ε. ΜΥΡΣΙΝΙΑ , Δικηγόρος Στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης για την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Paris - Descartes (Paris - V), ανέλαβα στο Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών του Σώματος Επιθεώρησης, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων του ΥΠΕΝ σε συνεργασία με την Προϊσταμένη την εξέταση του φακέλου του ναυαγίου του Sea Diamond στο λιμάνι της Σαντορίνης. I. Καταγεγραμμένα στοιχεία Βάσει της υπ΄ αριθ. 464/2014 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά (ΠΠρΠειρ, Ναυτικές Διαφορές), οι ηττηθέντες εταιρείες ELONA MARITIME CO (πλοιοκτήτρια εταιρία), CORE MARINE LIMITED (τεχνική διαχειρίστρια εταιρία), LOUIS HELLENIC CRUISES (οικονομική διαχειρίστρια/εφοπλίστρια εταιρία) «υποχρεούνται να προβούν με δικές τους δαπάνες στην ανέλκυση του ναυαγίου του υπό ελληνική σημαία επιβατηγού κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND». Επί της αποφάσεως αυτής ασκήθηκε έφεση από την πλοιοκτήτρια εταιρία, με προγραμματισμένη εκδίκαση στις 17 Σεπτεμβρίου 2015 για τον Δήμο Θήρας και στις 14 Ιανουαρίου 2016 για το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.   Δεν γνωρίζουμε εάν πράγματι εκδικάστηκε η πρώτη έφεση ή εάν αναβλήθηκε. Προβληματικά σημεία Από τη μελέτη επισημάνθηκαν ορισμένα στοιχεία που χρήζουν περεταίρω διερεύνησης. Ειδικότερα: - Οι όροι «απροσδιόριστα πετρελαιοειδή» και «πιθανότητα βύθισης». - Η μετατροπή της διαδικασίας...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.