Παρατηρήσεις σχετικά με το σχέδιο νόμου περί μεταρρυθμίσεων του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας(επιμ. Π. Ζαμπετίδης, Σ. Γιακουμής, Φ. Φαλτσέτα)

ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 4/2008, Απρίλιος

Συνταγματικό - Διοικητικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Με την από 24.2.2006 απόφαση του ΔΣ της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών συστήθηκε Επιτροπή, αποτελούμενη από τους Ελένη Κυριακού, πρόεδρο Εφετών ΔΔ, Ελένη Γεωργούτσου, Εφέτη ΔΔ και τους Πρωτοδίκες Παύλο Ζαμπετίδη, Σταμάτη Γιακουμή και Φιλομήλα Φαλτσέτα, προκειμένου να ασχοληθεί με τη μελέτη και την υποβολή προτάσεων αναφορικά με το σχέδιο νόμου «Βελτίωση και επιτάχυνση διαδικασιών της διοικητικής δίκης κατά τροποποίηση της νομοθεσίας του Συμβουλίου της Επικρατείας και των διοικητικών δικαστηρίων». Κατά τη διεξαγωγή των εργασιών της, η Επιτροπή έλαβε τη γνώμη πολλών δικαστών, τόσο του Διοικητικού Εφετείου όσο και του Διοικητικού Πρωτοδικείου, καθώς και τη γνώμη του τότε Γενικού Επιτρόπου κ. Παναγιωτόπουλου. Τελικά, ως πορίσματα της έρευνας προέκυψαν τρία κείμενα, το ένα με παρατηρήσεις του Γενικού Επιτρόπου κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλου, το άλλο με επισημάνσεις του παλαιού δικαστή και μέλους της συντακτικής Επιτροπής της «Διοικητικής Δίκης» κ. Γεωργίου Παπαγιαννόπουλου και το τρίτο με τα συμπεράσματα των τριών Πρωτοδικών της Επιτροπής, το οποίο και παραθέτουμε κατωτέρω. Ο συναφής προβληματισμός παραμένει εξόχως επίκαιρος λόγω της επικείμενης ψήφισης του νομοσχεδίου «Βελτίωση και επιτάχυνση διαδικασιών της δίκης στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια και άλλες διατάξεις», όπως τιτλοφορήθηκε εντέλει, κατ’ απάλειψη των διατάξεων σχετικά με το Συμβούλιο της Επικρατείας, το αρχικό νομοσχέδιο περί επιτάχυνσης της δικαιοσύνης. Τούτο δε,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.