ΕΔΔΑ απόφ. 27.4.2006, προσφυγή 11919/2003, Mohd κατά Ελλάδας (επιμ. και μεταφρ. Ε. Κορκονικήτα / Ε. Πουλαράκης)(παρατ. Ε. Πουλαράκης)

ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 12/2008, Δεκέμβριος

Συνταγματικό - Διοικητικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Καταδίκη νομίμως διαμένοντος στη χώρα αλλοδαπού λόγω διάπραξης ποινικού αδικήματος (πώληση πλαστών CD), άσκηση εκ μέρους του έφεσης και εν συνεχεία κράτησή του προς διοικητική του απέλαση. Διαπίστωση παράβασης του άρθρου 5 παρ. 1 ΕΣΔΑ, (i) για τη χρονική περίοδο από 4 έως 11.12.2000, διότι ο προσφεύγων παρέμεινε υπό κράτηση, χωρίς να έχει εκδοθεί η πράξη απέλασής του, παρόλο που, αφενός η έφεσή του κατά της απόφασης, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα, αφετέρου δεν είχε εκδοθεί απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης για την περαιτέρω κράτηση και συνεπώς δεν «εκκρεμούσε» εναντίον του διαδικασία απέλασης, και (ii) για τη χρονική περίοδο από την 9.2.2001, ημερομηνία εκδόσεως προσωρινής διαταγής από το ΣτΕ για την αναστολή εκτελέσεως της πράξης απέλασης του προσφεύγοντος, έως την 17.2.2001, όταν αφέθηκε τελικά ελεύθερος, δοθέντος ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν επικαλέστηκε καμιά διάταξη νόμου προβλέπουσα τη συνεχιζόμενη κράτηση του επιτυχόντος την προσωρινή αναστολή εκτελέσεως της πράξης απελάσεώς του και συνεπώς εξέλιπε η προϋπόθεση της από το νόμο πρόβλεψης της στέρησης της ελευθερίας του προσφεύγοντος, δεδομένου μάλιστα ότι ουδέποτε υποστηρίχθηκε ότι αυτός συνιστούσε κίνδυνο για τη δημόσια τάξη. Διατάξεις: άρθρα 5 [παρ. 1], 41 ΕΣΔΑ, 27 [παρ. 6] Ν 1975/1991 […] Ως...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.