Θ. Ξηρός, Η έναρξη και η διάρκεια της θητείας του πρωτοβάθμιου δικαιοδοτικού οργάνου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο (γνωμ.)

ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 8-9/2009, Αύγουστος-Σεπτέμβριος

Συνταγματικό - Διοικητικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Περίληψη: Με το άρθρο 20 του Ν 2947/2001 το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από μονοπρόσωπο κατέστη τριμελές. Ο νομοθέτης παρέλειψε όμως να καθορίσει τόσο την έναρξη όσο και τη διάρκεια της θητείας του οργάνου υπό τη νέα του σύνθεση. Το κενό καλύπτεται ερμηνευτικά με προσφυγή στο άρθρο 119 του Ν 2725/1999, δηλαδή στην «πράξη σύστασής» του ως μονομελούς οργάνου.Θανάσης Γ. Ξηρός Δικηγόρος, ΔΝ Ι. Ιστορικό Με την απόφαση 12135/31.07.2001 της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών διορίστηκαν οι Πρωτοδίκες Αθηνών Α.Τ. ως τακτικό μέλος και ο Σ.Ν. αναπληρωτής του στο (μονοπρόσωπο) πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η διετής θητεία τους άρχισε την επομένη, δηλαδή την 1η Αυγούστου 2001. Λίγες όμως εβδομάδες αργότερα στη σύνθεσή του προστέθηκαν με την απόφαση 18916/20.12.2001 του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Ποδοσφαιρικών Εταιρειών δύο ακόμη μέλη. Στο τριμελές πλέον όργανο Πρόεδρος τοποθετήθηκε ο Πρωτοδίκης Αθηνών Κ.Π., αναπληρωτής του ο επίσης Πρωτοδίκης Αθηνών Ι.Μ. και ως τακτικά μέλη οι δικηγόροι Π.Π. και Σ.Δ. με αναπληρωτή τους το δικηγόρο Α.Κ. ΙΙ. Το ερώτημα Ενόψει αυτού, ερωτάται: α) πότε αρχίζει η θητεία του πρωτοβάθμιου δικαιοδοτικού οργάνου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου υπό τη νέα του σύνθεση, και β) ποια είναι η διάρκειά της. ΙΙΙ. Το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο α. Η σύστασή...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.