Χ. Χρυσανθάκης, Η εφαρμογή των διατάξεων περί προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και εργασιακής εφεδρείας (Ν 4024/2011) επί των μελών του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) των ΑΕΙ (γνωμ.)

ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 10-11/2011, Οκτώβριος-Νοέμβριος

Συνταγματικό - Διοικητικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Περίληψη: Το ΕΤΕΠ συνιστά εκπαιδευτικό προσωπικό που εξαιρείται της εφαρμογής του θεσμού της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και της πρόβλεψης του άρθρου 33 παρ. 1 του Ν 4024/2011 περί κατάργησης οργανικών θέσεων.Χαράλαμπος Χρυσανθάκης Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος   Περίληψη: Το ΕΤΕΠ συνιστά εκπαιδευτικό προσωπικό που εξαιρείται της εφαρμογής του θεσμού της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και της πρόβλεψης του άρθρου 33 παρ. 1 του Ν 4024/2011 περί κατάργησης οργανικών θέσεων. Ι. Ερώτημα Η «Πανελλαδική Ομοσπονδία Ειδικού Τεχνικού - Εργαστηριακού Προσωπικού (ΠΟΕΤΕΠ)», με το με αριθμ. πρωτ. 39/9.11. 2011 έγγραφό της που υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τη Γενική Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου της, μου απηύθυνε το ερώτημα εάν οι διατάξεις περί προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και εργασιακής εφεδρείας του Ν 4024/2011 καταλαμβάνουν τα μέλη του Ειδικού Τεχνικού - Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) της Χώρας. ΙΙ. Απάντηση α. Εφαρμοζόμενες διατάξεις Όπως είναι γνωστό, προσφάτως ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Ν 4024/2011 «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 - 2015» (ΕτΚ Α΄ 226). Στο άρθρο 33 του νόμου αυτού ρυθμίζεται το ζήτημα της αυτοδίκαιης απόλυσης και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, ενώ το άρθρο 34 έχει...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.