Α. Παπακωνσταντίνου, «Απελευθέρωση» ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων: Συνταγματικές πτυχές και προϋποθέσεις εφαρμογής των πρόσφατων ρυθμίσεων του άρθρου 15 του Ν 4052/2012 (γνωμ.)

ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 7/2012, Ιούλιος

Συνταγματικό - Διοικητικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Περίληψη: Με τον Ν 3918/2011 θεσπίσθηκε διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων. Το νέο σύστημα που προβλέφθηκε αντικαταστάθηκε λίγους μήνες μετά και κατόπιν της αποφάσεως 118/2012 της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με το άρθρο 15 του Ν 4052/2012. Η εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων αντιμετωπίζει, πέραν της αμφίβολης συνταγματικότητας του μέτρου της «απελευθέρωσης» του ωραρίου των φαρμακείων, σημαντικά προβλήματα λόγω της μη έγκαιρης έκδοσης της προβλεπόμενης στον νόμο υπουργικής αποφάσεως. Παράλειψη οφειλομένης νομίμου ενεργείας της διοίκησης για την έκδοση κανονιστικής διοικητικής πράξης.Απόστολος Παπακωνσταντίνου Δρ. Συνταγματικού Δικαίου, Δικηγόρος Περίληψη: Με τον Ν 3918/2011 θεσπίσθηκε διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων. Το νέο σύστημα που προβλέφθηκε αντικαταστάθηκε λίγους μήνες μετά και κατόπιν της αποφάσεως 118/2012 της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με το άρθρο 15 του Ν 4052/2012. Η εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων αντιμετωπίζει, πέραν της αμφίβολης συνταγματικότητας του μέτρου της «απελευθέρωσης» του ωραρίου των φαρμακείων, σημαντικά προβλήματα λόγω της μη έγκαιρης έκδοσης της προβλεπόμενης στον νόμο υπουργικής αποφάσεως. Παράλειψη οφειλομένης νομίμου ενεργείας της διοίκησης για την έκδοση κανονιστικής διοικητικής πράξης. Α. Ιστορικό Με το άρθρο 15 του Ν 4052/2012 αντικαταστάθηκαν οι διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 36 του Ν 3918/2011, με τις οποίες προβλέφθηκε η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.