Ν. Κλαμαρής, Διαδικασία ορισμού Αναπληρωτών Πρυτάνεως και όρια της αντίστοιχης εξουσίας του Συμβουλίου Ιδρύματος (γνωμ.)

ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3-4/2014, Μάρτιος-Απρίλιος

Συνταγματικό - Διοικητικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Νικόλαος Καν. Κλαμαρής,  Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο Περίληψη: Η προσθήκη/τροποποίηση εκ μέρους του Συμβουλίου του Ιδρύματος στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης της πράξης του Πρύτανη περί ορισμού Αναπληρωτών του και περί εξειδικεύσεως των αρμοδιοτήτων και εκχωρήσεως δικαιώματος υπογραφής στους Αναπληρωτές του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αντίκειται στο Ν 4009/2011 και ειδικότερα στη διάταξη της παρ. 17 του άρθρου 8 του ως άνω νόμου. Επομένως, η προσθήκη/τροποποίηση, ότι η απόφαση αυτή και η αντίστοιχη έγκριση θα «ισχύει μέχρι την κατάρτιση του Οργανισμού του Ιδρύματος και την τελική του έγκριση από το Συμβούλιο και παύει να ισχύει εάν η ενέργεια αυτή δεν περατωθεί εντός ενός έτους από σήμερα (έως 9.4.2014)» είναι μη νόμιμη. I. Από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή Ι. Μεσσήνη μου τέθηκαν υπόψη οι ακόλουθες αποφάσεις των Οργάνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: 1. Η υπ’ αριθ. 3460/11.4.2013 απόφαση του Συμβουλίου του Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 2. Η απόφαση 6408 από 12.6.2013 έγκριση απόφασης Πρύτανη περί ορισμού Αναπληρωτών Πρύτανη που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, τ. Β΄ αριθμ. φύλλου 1464/18.6.2013. 3. Η υπ’αριθ. 8227 από 11 Ιουλίου 2013 «έγκριση πράξης Πρύτανη περί εξειδίκευσης των αρμοδιοτήτων και εκχώρησης δικαιώματος υπογραφής στους αναπληρωτές...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.