Λ. Μαργαρίτης/Ν. Βασιλειάδης, Επιβαρυντικές περιστάσεις και ομόφωνη απαλλαγή του κατηγορουμένου γι’ αυτές - Κατ’ επάγγελμα τέλεση του εγκλήματος και μη κατάφασή του: Οριοθέτηση του παραδεκτού της εισαγγελικής εφέσεως (Ιδιωτική Γνωμοδότηση) (ΜΕΡΟΣ A΄)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 3, Μάρτιος 2019

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Λάμπρου Χ. Μαργαρίτη, Καθηγητή Νομικής Σχολής ΑΠΘ Νικολάου Δ. Βασιλειάδη, ΔΝ, Ειδ. Επιστήμονα Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Δικηγόρου Ι. Ιστορικό - Ερωτήματα Τέθηκε υπόψη μας το εξής ιστορικό: 1. Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. ... κλητήριο θέσπισμα του κ. Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά ο ... παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της διαμετακόμισης, της εισαγωγής στην ελληνική επικράτεια, μεταφοράς, αποθήκευσης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, κατ’ εξακολούθηση και από κοινού στα πλαίσια δραστηριότητας εγκληματικής οργάνωσης. 2. Δυνάμει της υπ’ αριθ. ... απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά, ο ανωτέρω κατηγορούμενος κηρύχθηκε ομόφωνα αθώος για τις ως άνω αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις: της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εισαγωγής στην ελληνική επικράτεια, μεταφοράς, αποθήκευσης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση και από κοινού στα πλαίσια δραστηριότητας εγκληματικής οργάνωσης. Περαιτέρω, κηρύχθηκε ένοχος για την πράξη της απλής συνέργειας σε διαμετακόμιση ναρκωτικής ουσίας και έγινε ομόφωνα δεκτό ότι δεν συντρέχει η επιβαρυντική περίσταση της κατ’ επάγγελμα τέλεσης της ως άνω πράξεως και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δέκα (10) ετών. 3. Κατά της ως άνω απόφασης, ο Αντεισαγγελέας Εφετών Πειραιά άσκησε την υπ’ αριθ. ... έφεσή του κατ’ άρθρο...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.