ΤρΠλημΑθ 1740/2018 [Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος ανηλίκου - Εξέταση ανηλίκου παθόντος στο ακροατήριο του Δικαστηρίου] (παρατ. Δ. Παπαδοπούλου)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 5, Μάϊος 2019

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Καταδίκη κατηγορουμένου, ο οποίος είχε προσωρινά την επιμέλεια του τέκνου του για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη του ανήλικου τέκνου. Ειδικότερα, το Δικαστήριο δέχεται ότι αποδείχτηκε πως ο κατηγορούμενος με τα χέρια του χτύπησε και τραυμάτισε στα πόδια και στο στήθος το ανήλικο παιδί, προκαλώντας σε αυτό σωματικές κακώσεις. Τις σε βάρος του ανηλίκου σωματικές βλάβες γνωστοποίησε τηλεφωνικά ο τελευταίος στον εκ πατρός παππού του. Απόρριψη κατά πλειοψηφία του αιτήματος κλήσεως του ανήλικου τέκνου για να καταθέσει ενώπιον του Δικαστηρίου. Μειοψήφησε ο Πρόεδρος του δικαστηρίου, ο οποίος υποστήριξε την άποψη ότι το παιδί ζητάει να καταθέσει και είναι ώριμο προς τούτο και δεν λείπει από το Δικαστήριο ούτε η λεπτότητα ούτε η ευαισθησία και η γνώση για να προβεί στην εξέταση του ανηλίκου. Κήρυξη ενοχής κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος του Προέδρου του Δικαστηρίου, ο οποίος αναφέρει ότι το ανήλικο τέκνο είναι ένα «χειριστικό παιδί» και προσπαθεί να επιβληθεί στους ενήλικες, το προσπάθησε δε ακόμη και με τους ψυχολόγους που το εξέτασαν.ΤρΠλημΑθ 1740/2018 Πρόεδρος: Ι. Κανάκης Μέλη: Π. Πάντου, Ε. Ζαΐρα Εισαγγελέας: Ε. Βασιλειάδου Δικηγόροι: Α. Κατσαδούρου, Θ. Παπαηλίου Διατάξεις: άρθρα 6 [παρ. 1], 19 Ν 3500/2006 Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος ανηλίκου, Εξέταση ανηλίκου παθόντος στο ακροατήριο του Δικαστηρίου Το ότι έχει αφαιρεθεί...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.