Χ. Λαμπάκης, Οι προϋποθέσεις υπαγωγής στην ευεργετική ρύθμιση του άρθρου 33 παρ. 1 περ. β΄ Ν 4139/2013 περί μη εγγραφής στο δελτίο ποινικού μητρώου αποφάσεων προσώπου που έχει ολοκληρώσει με επιτυχία πρόγραμμα απεξάρτησης (με αφορμή το ΒουλΣυμβΠλημΑθ 3487/2020)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 6/2021, Ιούνιος 2021

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Οι προϋποθέσεις υπαγωγής στην ευεργετική ρύθμιση του άρθρου 33 παρ. 1 περ. β΄ Ν 4139/2013 περί μη εγγραφής στο δελτίο ποινικού μητρώου αποφάσεων προσώπου που έχει ολοκληρώσει με επιτυχία πρόγραμμα απεξάρτησης (με αφορμή το ΒουλΣυμβΠλημΑθ 3487/2020) * Χρήστου Λαμπάκη, Δικηγόρου, ΔΝ Ελληνική περίληψη: Με την παρούσα μελέτη επιχειρείται η ερμηνευτική προσέγγιση της διάταξης του άρθρου 33 παρ. 1 περ. β΄ Ν. 4139/2013 σχετικά με το ευεργέτημα μη εγγραφής στο ποινικό μητρώο αποφάσεων προσώπου που έχει ολοκληρώσει με επιτυχία πρόγραμμα απεξάρτησης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, μεταξύ άλλων, σε δύο επιμέρους ζητήματα· αφενός στο εάν για την εφαρμογή της απαιτείται οι αποφάσεις να περιλαμβάνουν πράξεις που τελέστηκαν σε καθεστώς εξάρτησης από τις ναρκωτικές ουσίες και αφετέρου στο εάν το συμβούλιο πλημμελειοδικών που επιλαμβάνεται μιας σχετικής αίτησης έχει αρμοδιότητα να κρίνει το παραπάνω θέμα. Ως βασικό εργαλείο χρησιμοποιείται η γραμματική ερμηνεία της διάταξης αλλά και η συστηματική της ένταξη σ’ ένα πλέγμα ρυθμίσεων (άρθρα 31-35 Ν. 4139/2013), στο οποίο το κατασταλτικό πνεύμα της υπόλοιπης νομοθεσίας για τα ναρκωτικά υποχωρεί χάριν της θεραπείας. Αγγλική περίληψη: The present study attempts to interpret the provision of article 33 par. 1 b΄ of Law 4139/2013 regarding the benefit of not registering in the criminal record of decisions of...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.