ΣυμβΠλημΑθ 3487/2020 [Εγκλήματα άρθρου 32 του Ν 4139/2013 από τοξικομανή δράστη – Μη εγγραφή αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης στο ποινικό μητρώο] (βλ. μελ. Χ. Λαμπάκης)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 6/2021, Ιούνιος 2021

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣυμβΠλημΑθ 3487/2020 * Πρόεδρος: Χ. Σεβαστίδης Μέλη: Θ. Τραϊανίδου, Ε. Τζωρτζάτου Εισαγγελέας: Ι. Παπαδάκης Διατάξεις: άρθρα 30 [παρ. 1] , 32, 33 [παρ. 1β΄, 2] Ν 4139/2013 Τοξικομανείς, Θεραπευτικά προγράμματα, Αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση, Μη εγγραφή στο ποινικό μητρώο, Δικαιοδοσία Συμβουλίου Καταδίκη για έγκλημα σχετικό με τα ναρκωτικά από τοξικομανή δράστη. Προϋποθέσεις μη εγγραφής αποφάσεων ή βουλευμάτων στο ποινικό μητρώο. Απαιτείται αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για πράξεις του άρθρου 32 του Ν. 4139/2013 από τοξικομανή δράστη, που έχουν τελεσθεί προς διευκόλυνση της χρήσης ναρκωτικών. Απαιτείται και ολοκλήρωση με επιτυχία θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης. Δικαιοδοτική κρίση του Συμβουλίου περί της συνδρομής περίπτωσης εγκλήματος του άρθρου 32 του Ν. 4139/2013, σε περίπτωση που η αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση, της οποίας ζητείται η μη εγγραφή στο ποινικό μητρώο, δεν διαλαμβάνει σχετική κρίση. Αρκεί να πρόκειται για αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση, δυνάμενη να εγγραφεί στο ποινικό μητρώο, κατά τον χρόνο εξέτασης της σχετικής αίτησης, ανεξάρτητα από το εάν, κατά τον χρόνο αυτό, δεν έχει εγγραφεί ακόμα. Η εισαγγελική πρόταση έχει ως εξής: […] Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 30 παρ. 1 του Ν. 4139/2013 «Όσοι απέκτησαν την έξη της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και δεν μπορούν να την αποβάλουν με τις δικές τους δυνάμεις, υποβάλλονται σε ειδική μεταχείριση κατά...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.