Λ. Μαργαρίτης / Ν. Βασιλειάδης, Απαγορευμένα αποδεικτικά μέσα και δικηγορικό απόρρητο: αυξημένης τυπικής ισχύος και κοινό κανονιστικό πλαίσιο (Ιδιωτική Γνωμοδότηση)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 8-9/2021, Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2021

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Λάμπρου Χ. Μαργαρίτη, Καθηγητή Νομικής Σχολής ΑΠΘ Νικολάου Δ. Βασιλειάδη, ΔΝ, Δικηγόρου, Ειδ. Επιστήμονα Νομικής Σχολής ΑΠΘ Ι. Ιστορικό - Ερωτήματα Τέθηκε υπόψη μας: Η από 26-06-2020 έγκληση του ... του ... και του ... του ... προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών (κατατεθείσα ...), στρεφόμενη κατά των εγκαλουμένων, ... του ..., ... του ... (δικηγόρου) και ... του ..., με την οποία (έγκληση) ζητείται και γίνεται χρήση απαγορευμένων αποδεικτικών μέσων και συγκεκριμένα μνημονεύονται αρχεία ήχου παρανόμως κτηθέντα που αποτυπώνουν προφορικές συνομιλίες εντός κατοικίας μεταξύ των εγκαλουμένων (όπου συμπεριλαμβάνονται και προφορικές συνομιλίες μεταξύ δικηγόρου και του εντολέα του) αλλά και των εγκαλουμένων με τρίτους, και μας ζητήθηκε, δεδομένων των ανωτέρω, να γνωμοδοτήσουμε περί της δυνατότητας χρήσης και αξιοποίησης των συγκεκριμένων απαγορευμένων αποδεικτικών μέσων και ειδικότερα: i. Μπορεί να αξιοποιηθεί η παράνομη καταγραφή συνομιλιών που έχουν λάβει χώρα σε κατοικία και περιέχονται σε αρχεία ήχου που παράνομα αποκτήθηκαν με ιδιωτικές ενέργειες; ii. Μπορεί να αξιοποιηθεί η παράνομη καταγραφή συνομιλιών μεταξύ ενός δικηγόρου και του εντολέα του, που έχουν λάβει χώρα σε κατοικία, και περιέχονται σε αρχεία ήχου που παράνομα αποκτήθηκαν με ιδιωτικές ενέργειες; Ποια είναι η έκταση του δικηγορικού απορρήτου; iii. Συνιστά η παραπάνω καταγραφή και κτήση των συνομιλιών που έχουν...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.