Γ. Μπαστουνάς, Κρυπτοαμνηστία αιρετών και υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης; (με αφορμή τη διάταξη του άρ. 67 του ν. 4735/2020)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 8-9/2021, Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2021

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Γεωργίου Ι. Μπαστουνά, Υπ. ΔΝ (ΑΠΘ), Δικηγόρου Ελληνική περίληψη: Η παρούσα μελέτη ερευνά το ζήτημα του κατά πόσο η διάταξη του άρ. 67 του ν. 4735/2020 προσφέρει κρυπτοαμνηστία σε εγκλήματα αιρετών και υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με παράλληλο σχολιασμό της ερμηνευτικής δήλωσης, η οποία μεταγενέστερα τέθηκε για να περιορίσει το περιεχόμενο της κεντρικής διάταξης. Αγγλική περίληψη: This study investigates the question of whether the provision of art. 67 of law 4735/2020 offers crypto-amnesty to the crimes of elected officials and employees of the local government, with a parallel commentary on the interpretative statement, which was later set to limit the content of the central provision. 1. Κρίσιμη διάταξη και σκοπός θέσπισης Μία προσφάτως ψηφισθείσα διάταξη, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και δέχθηκε σειρά επικρίσεων, είναι αυτή του άρ. 67 του ν. 4735/2020. Ο συγκεκριμένος νόμος τέθηκε για την τροποποίηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας με προφανή σκοπό τη «μείωση της γραφειοκρατίας και την επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων πολιτογράφησης, καθώς και τη διασφάλιση της αντικειμενικότητας, της διαφάνειας και της ισονομίας στη διαδικασία πολιτογράφησης των αλλογενών αλλοδαπών» (άρ. 2). Η διάταξη του άρ. 67 του ν. 4735/2020 με τίτλο «Δαπάνες ενταλμάτων γενομένων επί τη βάση ελέγχων Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου και του Ελεγκτικού...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.