ΣυμβΠλημΣάμου 49/2007 [Στοιχεία βαρύτητας της πράξης και πιθανότητας εκ νέου εκδήλωσης αξιόποινης πράξης](βλ. την από 18.12.2008 απόφαση του ΕΔΔΑ, σελ. 303)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 3/2009, Μάρτιος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Απορρίπτεται η αίτηση του κατηγορουμένου και ήδη προσωρινώς κρατουμένου για άρση της προσωρινής του κράτησης, καθώς από τη μέχρι τώρα διενεργηθείσα ανάκριση προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος του, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται (παραλαβή δέματος περιέχοντος ινδική κάνναβη προς διάθεση και παράνομη κατοχή σημαντικού αριθμού αρχαιοτήτων), ότι εφόσον αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα, με συνέπεια να μη μπορεί να εξασφαλισθεί η παρουσία του στο Δικαστήριο και κατ’ ακολουθία η υποβολή του στην εκτέλεση της ποινής που τυχόν θα του επιβληθεί.Πρόεδρος Σ. Μελάς Μέλη Χ. Αλμπάνης (Εισηγητής), Ε. Βούλγαρη, Δόκιμη Ειρηνοδίκης Εισαγγελέας Δ. Ζιγκόλης, Αντεισαγγελέας Διατάξεις: άρθρα 282 [παρ. 3], 285 [παρ. 1, 4] ΚΠΔ Το βούλευμα έχει ως εξής: Νόμιμα φέρεται με την από 30.8.2007 πρόταση του Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου ενώπιον του Συμβουλίου αυτού η με αριθμ. 3/2007 προσφυγή του κατηγορουμένου G.E.N., προσωρινά κρατούμενου δυνάμει του με αριθμ. ΑΝ/332007 εντάλματος προσωρινής κράτησης της Ανακρίτριας Σάμου, η οποία ασκήθηκε νομότυπα και εμπρόθεσμα από τον πληρεξούσιο δικηγόρο αυτού Δ.Π., δυνάμει της από 23.8.2007 εξουσιοδότησης, με την οποία (προσφυγή) ζητεί την άρση ή διαφορετικά την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 285 παρ. 1,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.