Σ. Μπαλτάς, Η κατ’ άρθρο 48 παρ. 5 Ν 3691/2008 έκδοση Απόφασης από τον Πρόεδρο της Αρχής του άρθρου 7 Ν 3691/2008, όπως ισχύει μετά το Ν 3932/2011, περί δέσμευσης και απαγόρευσης εκποίησης περιουσιακών στοιχείων σε βάρος προσώπου για το οποίο ήδη διεξάγεται κύρια ανάκριση, προκαταρκτική εξέταση ή προανάκριση, τα δικονομικά ζητήματα αρμοδιότητας που ανακύπτουν, οι τρόποι αντιμετώπισής τους και τα μέσα άμυνας του βλαπτομένου κατά της Απόφασης (Με αφορμή το ΒουλΣυμβΠλημ Δραμ 4/2010, σελ. 307)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 3/2011, Μάρτιος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣΩΤΗΡΗ ΜΠΑΛΤΑ, ΜΔΕ Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών ΑΠΘ Α. Τα πραγματικά δικονομικά περιστατικά του δημοσιευόμενου βουλεύματος έχουν ως εξής: Στα πλαίσια μη περατωθείσας κύριας ανάκρισης για κακουργηματική απάτη (άρθρο 386 παρ. 3 περ. β΄ ΠΚ), υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης (άρθρο 220 παρ. 1 ΠΚ) και ψευδή βεβαίωση (άρθρο 242 παρ. 1 ΠΚ) σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος υπαλλήλου ΟΤΑ από κοινού με τρίτο πρόσωπο η Εισαγγελία Πρωτοδικών γνώρισε στην τότε «Επιτροπή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας» [1] (άρθρο 7 Ν 3691/2008) ότι η υπόθεση αφορούσε σε βασικό έγκλημα του άρθρου 3 Ν 3691/2008, οπότε διεξάχθηκε έρευνα της Επιτροπής που ολοκληρώθηκε, όταν με κατεπείγουσα Απόφαση του Πρόεδρου της (άρθρο 48 παρ. 5 εδ. α΄ Ν 3691/2008) απαγορεύτηκε η κίνηση τραπεζικού λογαριασμού με σημαντικό χρηματικό ποσό, στον οποίο ήταν από κοινού συνδικαιούχοι ο κατηγορούμενος και η σύζυγός του. Ο κατηγορούμενος υπέβαλε αίτηση «ακύρωσης» της ανωτέρω Απόφασης του Προέδρου της Επιτροπής (άρθρο 48 παρ. 4 εδ. α΄, 5 εδ. δ΄ του τότε Ν 3691/2008) ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του τόπου όπου διεξαγόταν η κύρια ανάκριση. Επί της αιτήσεως πρότεινε αρνητικά ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, ενώ, αντιθέτως, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκρινε ότι αυτή έπρεπε να γίνει εν μέρει δεκτή, οπότε...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.