Ι. Μοροζίνης, Εκ νέου για την «αποσβεστική προθεσμία» του άρθρου 86 παρ. 3 του Συντ. και την εξάλειψη του αξιοποίνου πράξεων υπουργών και υφυπουργών κατά το άρθρο 3 παρ. 2 Ν 3126/2003. Με αφορμή το ΣυμβΕιδΔικ 1/2011 (ΠοινΔικ 2011, 293) και ταυτόχρονα ως απάντηση στις παρατηρήσεις Αθ. Πλεύρη (ΠοινΔικ 2011, 297 επ.)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 6/2011, Ιούνιος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΙΩΑΝΝΗ Κ. ΜΟΡΟΖΙΝΗ, ΔΝ, LL.M., Δικηγόρου, Preistrager der Munchener Juristischen Gesellschaft (2010) I. Οι υποστηριχθείσες θέσεις μας για το ζήτημα της «αποσβεστικής προθεσμίας», η σχετική δημόσια συζήτηση και η κατ’ ουσίαν υιοθέτησή τους από την πλειοψηφία της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής της Βουλής και την πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής Με το βούλευμα 1/2011 του Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 86 παρ. 4 υποπαρ. 2 του Συντ., που δημοσιεύθηκε στο τεύχος 3/2011 της ΠοινΔικ, σελ. 293, περατώθηκε δικαστικά όσον αφορά τις ποινικές ευθύνες διατελεσάντων υπουργών και υφυπουργών η πολύκροτη υπόθεση της μεταβίβασης και ανταλλαγής δημοσίων ακινήτων με εκτάσεις των οποίων ως ιδιοκτήτρια εφέρετο η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους. Περατώθηκε μάλιστα χωρίς καν να εκτελεστεί η παραγγελία της Βουλής για ανάκριση από τον Ανακριτή του Ειδικού Δικαστηρίου, ο οποίος την υπέβαλε στο Δικαστικό Συμβούλιο κατ’ άρθρο 247 ΚΠΔ. Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ΝοΒ 7/2009, ενώ μαινόταν η δημόσια συζήτηση για το αν η απόφαση της τότε κυβέρνησης να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρυχθούν οι εκλογές του Οκτώβρη 2009 συνεπαγόταν και απαλλαγή των υπουργών και υφυπουργών του πρώην κυβερνώντος κόμματος από τις ποινικές τους ευθύνες για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου «λόγω παραγραφής» κατά το άρθρο 86 παρ....

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.