ΑΠ 134/2013 [Αντιρρήσεις αναφορικά με την εκτελεστότητα της απόφασης - Δεδικασμένο - Έκδοση ακάλυπτων επιταγών] (παρατ. Β. Αδάμπας)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 1/2014, Ιανουάριος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ορθά και αιτιολογημένα απέρριψε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τις αντιρρήσεις του αναιρεσείοντος εναντίον της εκτέλεσης πέντε αμετάκλητων αποφάσεων διά των οποίων κηρύχθηκε ένοχος για το αδίκημα της έκδοσης ακάλυπτων επιταγών, χωρίς να ασχοληθεί με το θέμα της εμπρόθεσμης ή μη υποβολής έγκλησης από μέρους των παθόντων. Συγκεκριμένα, το ως άνω δικαστήριο δεν έσφαλε περί την ερμηνεία και εφαρμογή του άρθρου 565 ΚΠΔ, διότι ο προαναφερόμενος λόγος των αντιρρήσεων δεν αναφέρεται σε ζητήματα που ανέκυψαν κατά την εκτέλεση της ποινής και μετά την αμετάκλητη καταδίκη του αναιρεσείοντος και, συνεπώς, καλύπτεται από το δεδικασμένο, το οποίο δεν επιτρέπει τη νέα εξέταση της υπόθεσης και την έρευνα του ανωτέρω λόγου, που μπορούσε να προταθεί με τα ένδικα μέσα της έφεσης και της αναίρεσης και όχι με αντιρρήσεις κατά της εκτελέσεως των παραπάνω αποφάσεων.Πρόεδρος Ν. Ζαΐρης, Αντιπρόεδρος Μέλη Κ. Φράγκος, Γ. Αδαμόπουλος, Ε. Κιουρκτσόγλου-Πετρουλάκη (Εισηγήτρια), Μ. Βασιλάκη Εισαγγελέας Δ. Δασούλας, Αντεισαγγελέας Δικηγόρος Α. Αναστασόπουλος Διατάξεις: άρθρα 57, 510 [παρ. 1 στοιχ. Δ΄, Ε΄], 565 ΚΠΔ, 79 Ν 5960/1933, 22 Ν 2721/1999 Κατά τη διάταξη του άρθρου 565 του ΚΠΔ «κάθε αμφιβολία ή αντίρρηση σχετικά με την εκτελεστότητα της απόφασης και το είδος ή τη διάρκεια της ποινής λύεται από το δικαστήριο των πλημμελειοδικών του τόπου...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.