ΔιατΕισΕφΑθ 38047/2.7.2013 [Ειδική μεταχείριση εξαρτημένων χρηστών - Στοιχεία για τη διάγνωση της εξάρτησης - Πλημμεληματικός χαρακτήρας πράξεων] (παρατ. Κ. Κοσμάτος)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 6/2014, Ιούνιος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Παραγγέλλεται η εισαγωγή της κρινόμενης υπόθεσης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, με την κατά νόμο έγγραφη πρόταση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, δεδομένου ότι οι σε βαθμό κακουργήματος πράξεις των κατηγορουμένων (αγορά και κατοχή ναρκωτικών από κοινού), ως τελεσθείσες από τοξικομανείς, τιμωρούνται με ποινή φυλακίσεως τουλάχιστον ενός έτους και φέρουν αληθώς χαρακτήρα πλημμελήματος. Η εξάρτηση δε των κατηγορουμένων προκύπτει από τα πορίσματα των οικείων εκθέσεων ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, από κάποια συνοδευτικά της εξάρτησης στοιχεία ιατρικού χαρακτήρα καθώς και από την παλαιότερη ένταξή τους σε θεραπευτικό πρόγραμμα.Διατάξεις: άρθρα 20, 30, 43 [παρ. 2 περ. γ΄] Ν 4139/2013, 20, 29 Ν 3459/2006 (ΚΝΝ) Από τη διάταξη του άρθρου 43 παρ. 2 περ. γ΄ του Ν 4139/2013 ορίζεται ότι επί υποθέσεων ναρκωτικών μόλις περατωθεί η ανάκριση, η δικογραφία υποβάλλεται από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών στον Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος, εκτός των άλλων, αν κρίνει ότι οι πράξεις έχουν χαρακτήρα πλημμελήματος, αποφαίνεται σχετικώς με αιτιολογημένη διάταξη και με παραγγελία του προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών εισάγεται η υπόθεση από τον τελευταίο στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Εξάλλου, από τις διατάξεις των παρ. 1 και 2 άρθρου 30 του Ν 4139/2013 ορίζεται ότι όσοι απέκτησαν την έξη της χρήσης ναρκωτικών και δεν μπορούν να την αποβάλουν με τις δικές τους δυνάμεις, υποβάλλονται σε ειδική...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.