ΔιατΕισΠρΘεσ 74/2013 [Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη - Ενδοοικογενειακή απειλή - Ποινική διαμεσολάβηση] (παρατ. Ε. Σαρίκου)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 6/2015, Ιούνιος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ανακαλείται η προγενέστερη εισαγγελική διάταξη, διακόπτεται η διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης, ανασύρεται η οικεία δικογραφία για τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και ενδοοικογενειακής απειλής από το ειδικό αρχείο της Εισαγγελίας και διατάσσεται η συνέχιση της ποινικής διαδικασίας. Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης γνωστοποίησε στην Εισαγγελία ότι ο κατηγορούμενος, αν και ειδοποιήθηκε να παρακολουθήσει το συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα, ωστόσο δεν εμφανίστηκε, έκτοτε δε παρήλθε ικανό χρονικό διάστημα χωρίς να αιτιολογείται ο λόγος μη προσέλευσής του. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος, αν και κλήθηκε ενώπιον της Εισαγγελίας προκειμένου να διακριβωθεί ο λόγος μη παρακολούθησης του οικείου προγράμματος, και πάλι αυτός δεν προσήλθε. Ως εκ τούτου, διαπιστώθηκε η υπαίτια μη τήρηση ενός εκ των όρων της ποινικής διαμεσολάβησης εκ μέρους του κατηγορουμένου.Διατάξεις: άρθρα 6 [παρ. 1], 7 [παρ. 1], 11-13 Ν 3500/2006 Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, Ενδοοικογενειακή απειλή, Ποινική διαμεσολάβηση Δυνάμει της υπ' αριθ. 85/2011 διάταξής μας περί ποινικής διαμεσολάβησης ετέθη στο ειδικό αρχείο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του Χ.Τ., κατοίκου … Θεσσαλονίκης, κατηγορουμένου για τις πράξεις ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και ενδοοικογενειακής απειλής (άρθρα 6 παρ. 1, 7 παρ. 1 Ν 3500/2006), που φέρεται ότι τέλεσε στη Θεσσαλονίκη την 31.7.2008 σε βάρος των Γ.Κ. και Μ.Τ....

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.