Α. Μαγγανάς - Λ. Καρατζά, «Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου - Αποφάσεις και πρακτικά του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου» (Παρουσίαση: Σ. Αλεξιάδης)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 1/2003, Ιανουάριος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη, 2002 Παρουσίαση: Στέργιος Αλεξιάδης, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ Ι. Από τις Εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα (Νοέμβριος 2002) το βιβλίο των Αντώνη Μαγγανά και Λίλας Καρατζά με τίτλο «Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αποφάσεις και πρακτική του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου». Η επιλογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που παραθέτονται στο κείμενο, έγινε από τον Γιάννη Κτιστάκι. Η ύλη του βιβλίου αναπτύσσεται σε έναν κύριο άξονα (σελ. 31-346), ο οποίος περιλαμβάνει την ΕΣΔΑ και τα Πρόσθετα σ’ αυτήν Πρωτόκολλα που δεν έχουν ενταχθεί στο κείμενό της με ανάπτυξη του περιεχομένου τους κατ’ άρθρο. Αυτή την κύρια ύλη του βιβλίου πλαισιώνουν δύο ενημερωτικά κεφάλαια τα οποία αναφέρονται το μεν πρώτο (σελ. 19-27) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και την πρακτική του, το δε δεύτερο (σελ. 351-361) στην Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το κείμενο του βιβλίου συνοδεύουν στην αρχή Πρόλογος και Πίνακες με Αναλυτικά Περιεχόμενα (σελ 7-16) και στο τέλος Παράρτημα με ενδεικτικούς Πίνακες των χωρών που έχουν επικυρώσει την ΕΣΔΑ και τα Πρόσθετα Πρωτόκολλα, καθώς και των υποθέσεων κατά της Ελλάδας που εκδικάσθηκαν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τους οποίους πίνακες ακολουθεί το κείμενο της Εγκυκλίου του (τότε) Υπουργού Δικαιοσύνης Γ.-Α. Μαγκάκη, επ’ ευκαιρία της αποδοχής από τη...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.