Πρωτοβουλία της Ελληνικής Δημοκρατίας που αφορά την έκδοση από το Συμβούλιο ενός σχεδίου απόφασης - πλαισίου, σχετικά με την πρόληψη και καταστολή της εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων και ιστών. Έγγραφο 6290/2003 (DROIPEN 8 της 13.2.2003)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 5/2003, Μάιος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ Απόπειρα 3 Δικαιοδοσία 7 Έναρξη ισχύος 9 Επιβαρυντικές περιστάσεις 4 Νομικά πρόσωπα – έλλειψη εποπτείας 5 § 2 – έννοια 5 § 4 – κυρώσεις 6 – ως αυτουργοί 5 § 1 Ορισμοί εννοιών 1 Ποινές 4 Ποινικοποίηση 2, 3, 4 Στοιχειοθέτηση εγκλημάτων – αφαίρεση οργάνων 2 § 2 – μεταφορά - παραλαβή προσώπων 2 § 1 – παράνομη χρησιμοποίηση οργάνων 2 § 3 Συμμετοχή 3 Συμμόρφωση κρατών - μελών 8 ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, Έχοντας υπόψη: Tη συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδίως τo άρθρo 29, το άρθρο 31 στοιχ. ε' και το άρθρο 34 παρ. 2 στοιχ. β', Την πρόταση της Επιτροπής, Τη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εκτιμώντας τα ακόλουθα: 1) Το πρόγραμμα δράσης του Συμβουλίου και της Επιτροπής, που αφορά την άριστη δυνατή εφαρμογή των διατάξεων της συνθήκης του Άμστερνταμ για τη δημιουργία ενός χώρου ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Τάμπερε της 15ης και 16ης Οκτωβρίου 1999, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Σάντα Μαρία ντε Φέϊρα της 19ης και 20ης Ιουνίου 2000, που απαριθμούνται στον πίνακα αποτελεσμάτων, θεωρούν ενδεδειγμένο ή ζητούν να αναληφθεί νομοθετική δράση για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, όπου θα περιλαμβάνονται κοινοί ορισμοί, ποινικοί χαρακτηρισμοί και κυρώσεις. 2) Η...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.