ΕΔΔΑ Υπόθεση ΑΕΠΙ κατά Ελλάδας, Προσφυγή Νο 48679/99, απόφαση της 11.4.2002 [Προθεσμία αναίρεσης - Δίκαιη δίκη] (επιμ. Δ. Ζημιανίτης)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 7/2002, Ιούλιος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος F. Tulkens Μέλη C.L. Rozakis, P. Lorenzen, N. Vajic, E. Levits, A. Kovler, V. Zagrebelsky Διατάξεις: άρθρα 6 [παρ. 1] ΕΣΔΑ, 473 [παρ. 1, 3], 476 [παρ. 1], 479 [παρ. 2], 488, 505 [παρ. 2] ΚΠΔ Αναίρεση Εισαγγελέα ΑΠ κατά εκκλητής απόφασης, Έναρξη προθεσμίας άσκησης αναίρεσης, Αναίρεση εκπρόθεσμη, Δικαίωμα πρόσβασης σε Δικαστήριο, Δίκαιη δίκη, Επίδοση πλήρους αντιγράφου της απόφασης Οι διατάξεις του ΚΠΔ, σύμφωνα με τις οποίες η προθεσμία άσκησης αναίρεσης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρχίζει από τη δημοσίευση και όχι από την καταχώριση καθαρογραμμένης της προσβαλλομένης απόφασης στο ειδικό, τηρούμενο στη γραμματεία του ποινικού Δικαστηρίου βιβλίο, στο μέτρο που κατά τον αφετήριο χρόνο της προθεσμίας, ήτοι εκείνον της δημοσίευσης της απόφασης, δεν είναι διαθέσιμο το πλήρες κείμενο της απόφασης, αναιρούν το δικαίωμα πρόσβασης σε Δικαστήριο και παραβιάζουν το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ. Ι. Εισαγωγικά Η συσταθείσα προς το σκοπό της διαχείρισης και προστασίας των δικαιωμάτων των δημιουργών ανώνυμη εταιρεία «ΑΕΠΙ» προσέφυγε την 31.3.1999 ενώπιον του ΕΔΔΑ, επικαλούμενη παραβίαση εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας του κατοχυρούμενου στο άρθρο 6 παρ. 1 ΕΣΔΑ δικαιώματός της για πρόσβαση σε Δικαστήριο. ΙΙ. Τα πραγματικά περιστατικά Με το Ν 2121/1993 ρυθμίστηκαν ζητήματα σχετικά με τους οργανισμούς διαχείρισης των δικαιωμάτων των δημιουργών....

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.