Αίτηση περί χορηγήσεως, κατ’ άρθρο 82 παρ. 5 ΠΚ, προθεσμίας καταβολής ποσού μετατροπής της στερητικής της ελευθερίας ποινής (επιμ. Λ. Μαργαρίτης)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 8-9/2002, Αύγουστος-Σεπτέμβριος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Δ.Π. του Δ., εμπόρου, γεννηθέντος το έτος 1960 στην Κατερίνη, κατοίκου Θεσσαλονίκης, οδός ..., κατόχου του με στοιχεία ... δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του ... ΑΤ Θεσσαλονίκης. Με τη με αριθμό 800/1.4.2002 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, δικάζοντος ως δευτεροβαθμίου δικαστηρίου, καταδικάστηκα σε ποινή φυλακίσεως δύο (2) ετών (που μετατράπηκε προς 4,40 ευρώ την ημέρα), για παράβαση του άρθρου 1 του ΑΝ 86/1967 «Περί επιβολής κυρώσεων κατά των καθυστερούντων την καταβολήν και απόδοσιν εισφορών εις Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφαλίσεως», τελεσθείσα στη Θεσσαλονίκη την 1.3.2002. Η ως άνω απόφαση δεν κατέστη μεν, κατά τους ορισμούς του άρθρου 546 παρ. 2 ΚΠΔ, ακόμη αμετάκλητη, αφού η προθεσμία της δυνάμενης ν’ ασκηθεί εναντίον της αναιρέσεως δεν άρχισε καν να τρέχει λόγω μη καθαρογραφής (: άρθρο 473 παρ. 3 ΚΠΔ), πλην όμως αυτή είναι άμεσα εκτελεστή, ενόψει του ότι κατ’ άρθρο 471 παρ. 2 ΚΠΔ η προθεσμία ασκήσεως και η άσκηση αναιρέσεως δεν αναστέλλουν την εκτέλεση της καταδικαστικής αποφάσεως. Επειδή, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 82 παρ. 5 ΠΚ: «Σε περίπτωση μετατροπής της στερητικής της ελευθερίας ποινής σε χρηματική ποινή ή πρόστιμο, η αρχική ποινή εκτελείται μέχρι να καταβληθεί στο δημόσιο ταμείο ολόκληρο το ποσό της μετατροπής. Με διάταξη...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.