ΣυμβΠλημΑθ 2271/2002 [Κατοχή παράνομα αναπαραχθέντων ψηφιακών δίσκων με σκοπό πώλησης] (βλ. σχετική μελέτη Θ. Ασπρογέρακα - Γρίβα σελ. 1131)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 11/2002, Νοέμβριος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος Β. Μπάσης Μέλη Ι. Βρεττού, Πρόεδρος Πλημ/κών, Ι. Λάμπρου - Βελήσαρη Εισαγγελέας Γ. Σκαρπέτης, Αντεισαγγελέας Διατάξεις: άρθρα 66 [παρ. 1, 2γ, 3β] Ν 2121/1993, 45, 94 [παρ.2] ΠΚ Πνευματική ιδιοκτησία, Μουσικοί ψηφιακοί δίσκοι, Συναυτουργία, Δράστης ιδιαίτερα επικίνδυνος για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, Περιοριστικοί όροι, Ανήλικος Οι κατηγορούμενοι, ενεργώντας από κοινού, και κατ' επάγγελμα, κατείχαν χωρίς δικαίωμα, με σκοπό να θέσουν σε κυκλοφορία, μεγάλο αριθμό μουσικών ψηφιακών δίσκων, οι οποίοι είχαν αναπαραχθεί παράνομα με αντιγραφή από τους γνήσιους ψηφιακούς δίσκους, χωρίς την άδεια των δημιουργών των τραγουδιών και των μουσικών εταιριών, οι οποίες έχουν το νόμιμο δικαίωμα εκμετάλλευσης και αναπαραγωγής των συγκεκριμένων πνευματικών έργων. Το όφελος που επιδίωξαν από την παραπάνω πράξη τους, το οποίο είναι ιδιαίτερα μεγάλο, και οι περιστάσεις κάτω από τις οποίες τελέσθηκε η συγκεκριμένη πράξη, μαρτυρούν ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Η γενομένη δεκτή εισαγγελική πρόταση έχει ως εξής: Εισάγω στο Συμβούλιό Σας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 32 παρ. 1, 4, 138 παρ. 2β και 308 παρ. 1 ΚΠΔ, ύστερα από κυρία ανάκριση που διενεργήθηκε και περατώθηκε νόμιμα κατά τις διατάξεις των άρθρων 270 παρ. 1 και 308 παρ. 6 ΚΠΔ, την παρούσα ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε κατά των: 1)...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.