ΣυμβΠλημΠατρ 69/2016 [Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες - Άρση απαγόρευσης κίνησης λογαριασμών - Συνδικαιούχοι κοινών λογαριασμών]

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 6/2016, Ιούνιος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Παρότι η ανάκληση της αποφάσεως του Προέδρου της Επιτροπής του άρθρου 7 Ν 3691/2008 ή της διατάξεως ή του βουλεύματος, που διέταξαν την απαγόρευση της κίνησης κάθε είδους λογαριασμών προβλέπεται ως δυνατότητα για το σύνολο της απόφασης, της διάταξης ή του βουλεύματος, εν τούτοις δεν αποκλείεται από τον νόμο η μερική απελευθέρωση χρημάτων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων που έχουν δεσμευτεί. Αντιθέτως, μάλιστα, εφόσον επιτρέπεται η ανάκληση για το όλον, πολύ περισσότερο επιτρέπεται η ανάκληση για μέρος των δεσμευθέντων στοιχείων. Εν προκειμένω, γίνεται εν μέρει δεκτή η κρινόμενη αίτηση, ανακαλείται εν μέρει η απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής ως προς συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό της αιτούσας και επιτρέπεται σε αυτήν να αναλάβει από τον ως άνω λογαριασμό τα ποσά που κατατέθηκαν μετά την επίδοση της αποφάσεως του Προέδρου της Επιτροπής. Συγκεκριμένα, δεν συντρέχει περίπτωση ολικής ανάκλησης της επιβληθείσης με την απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής απαγόρευσης, εφόσον αυτή αφορά και άλλες αξιόποινες πράξεις, για τις οποίες η ποινική διαδικασία δεν προκύπτει ότι περατώθηκε και, ως εκ τούτου, η κρινόμενη αίτηση, κατά το κύριο αίτημα αυτής, πρέπει να απορριφθεί ως αβάσιμη. Ακολούθως, προέκυψε ότι σε κοινό καταθετικό λογαριασμό κατατίθεται η σύνταξη της αιτούσας μετά των ποσών που λαμβάνει από τα επικουρικά της ταμεία, ποσά τα οποία προκύπτει, συνεπώς, ότι προέρχονται από νόμιμη πηγή. Εν όψει δε του προχωρημένου της ηλικίας της και των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και δεδομένου ότι η σύνταξή της αποτελεί τη μοναδική πηγή εισοδήματός της, κρίνεται αναγκαία η εν μέρει άρση της απαγόρευσης κινήσεως του οικείου λογαριασμού ως προς τα ποσά που κατατέθηκαν μετά την επίδοση της απόφασης του Προέδρου της Επιτροπής, προκειμένου η αιτούσα να καλύψει τις βιοτικές, καθώς και τις αυξημένες ιατροφαρμακευτικές της ανάγκες.

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.