ΣυμβΕφΘεσ 122/2016 [Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση - Παράνομη κατοχή όπλων - Άρση κατάσχεσης]

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 7/2016, Ιούλιος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Δεν γίνεται κατηγορία σε βάρος των κατηγορουμένων για το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, με τη μορφή της κατοχής και της πώλησης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, δεδομένου ότι στην υπό κρίση περίπτωση δεν υφίσταται ναρκωτική ουσία κατά την έννοια του νόμου. Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι κατείχαν και πωλούσαν αρωματικά χώρου (ποτ πουρί), τα οποία ορισμένοι προσθέτουν στον καπνό που χρησιμοποιούν για να κάνουν τα στριφτά τσιγάρα να αποκτήσουν ιδιαίτερο άρωμα και τα οποία δεν περιέχουν απαγορευμένες ναρκωτικές ουσίες. Η εξέταση του περιεχομένου των εν λόγω συσκευασιών απέβη αρνητική ως προς την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών, καθόσον δεν ανιχνεύθηκαν ουσίες υπαγόμενες στην παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν 4139/2013. Παραπέμπεται δε ο τέταρτος κατηγορούμενος να δικασθεί για την πράξη της παράνομης κατοχής όπλων. Περαιτέρω, διατάσσεται η απόδοση στους κατηγορουμένους, σε βάρος των οποίων δεν γίνεται κατηγορία, των κατασχεθέντων πραγμάτων τους, ενώ απορρίπτεται ως απαράδεκτη η αίτηση του τέταρτου κατηγορουμένου για το ίδιο θέμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, παραπέμπεται ο αιτών στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για να δικαστεί για την πράξη της παράνομης κατοχής όπλων και, επομένως, αφού με διάταξη νόμου (άρθρο 16 Ν 2168/1993) προβλέπεται η δήμευση των κατασχεθέντων, το παρόν Συμβούλιο δεν είναι αρμόδιο να αποφασίσει για την άρση της κατάσχεσης, αποκλειστικά δε αρμόδιο να αποφανθεί για την τύχη των κατασχεθέντων είναι το Δικαστήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.