ΑΠ 196/2015 [Απάτη ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας κατ’ εξακολούθηση - Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης - Προσκόμιση πλαστού πτυχίου για πρόσληψη στο Δημόσιο - Αιτιολογία] (παρατ. Σ. Μπαλτάς)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 1/2017, Ιανουάριος 2017

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΑΠ 196/2015 Ζ΄ Τμ. Πρόεδρος: Π. Ρουμπής, Αντιπρόεδρος Μέλη: Κ. Φράγκος, Ι. Γιαννακόπουλος (Εισηγητής), Β. Καπελούζος, Π. Πετρόπουλος Εισαγγελέας: Ν. Παντελής, Αντεισαγγελέας Δικηγόρος: Ν. Δημητράτος Διατάξεις: άρθρα 98, 220 [παρ. 1], 386 [παρ. 1 εδ. α΄, β΄] ΠΚ, 510 [παρ. 1 στοιχ. Δ΄] ΚΠΔ Απάτη ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας κατ’ εξακολούθηση, Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, Προσκόμιση πλαστού πτυχίου για πρόσληψη στο Δημόσιο, Αιτιολογία Ορθή και αιτιολογημένη καταδίκη της αναιρεσείουσας για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και απάτη ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας κατ’ εξακολούθηση. Συγκεκριμένα, από τις παραδοχές ότι η αναιρεσείουσα προσκόμισε πτυχίο ιατρικής, η μη γνησιότητα του οποίου βεβαιώθηκε τρεις φορές από το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αρμενίας, για να πετύχει την έγκριση της προσλήψεώς της ως επικουρικού ιατρού ειδικότητας χειρουργικής με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνάγεται σαφώς ότι αυτή είχε σκοπό να αποκομίσει παράνομο όφελος, δεδομένου ότι θα εξασκούσε λειτούργημα, το οποίο δεν θα μπορούσε να εξασκήσει χωρίς την προσκόμιση του (πλαστού) πτυχίου. Περαιτέρω, ορθώς έγινε δεκτό ότι η, εξαιτίας του εγκλήματος της απάτης, το οποίο τέλεσε η αναιρεσείουσα, περιουσιακή ζημία του Δημοσίου ισούται με το ποσό των αποδοχών που της καταβλήθηκαν, δεδομένου δε ότι η πρόσληψή της δεν ήταν νόμιμη, δεν μπορεί η ζημία αυτή να αντισταθμισθεί με ίσης αξίας...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.